Kevin Schijven Kevin Schijven
08/06/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2021 13:01

Bitcoin (BTC) producten zagen “de grootste uitstroom in een enkele week ooit,” meldt CoinShares onderzoek

Nieuws
Bitcoin (BTC) producten zagen de grootste uitstroom in een enkele week ooit, meldt CoinShares onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

CoinShares, een Brits cryptocurrency investeringsbedrijf, bracht gisteren weer zijn wekelijks rapport uit over de in- en uitstroom van crypto investeringsproducten.

Volgens CoinShares stroomde afgelopen week een netto bedrag van maar liefst $94 miljoen uit alle crypto-investeringsproducten. De grootste hoeveelheid stroomde echter uit bitcoin (BTC) producten; maar liefst $141 miljoen afgelopen week. Het was voor bitcoin zelfs “de grootste uitstroom in een enkele week ooit,” aldus CoinShares.

Toch is een kanttekening hier op zijn plaats. In 2021 is in totaal maar liefst $4,25 biljoen bitcoin producten ingestroomd. De uitstroom van vorige week vertegenwoordigt dus maar zo’n 3,3% hiervan. Zelf noemt James Butterfill van CoinShares het 8,3% maar later we er maar vanuit gaan dat dit een typfoutje is.

Ethereum (ETH) producten daarentegen zagen afgelopen week een netto instroom van $33 miljoen. Volgens CoinShares blijft ether “dé altcoin bij uitstek voor beleggers.” Ook Ripple (XRP) producten zagen een instroom van $7 miljoen, het meest sinds april, en Cardano (ADA) producten een instroom van $4,5 miljoen.

Momenteel zit volgens CoinShares zo’n $30,3 miljard in totaal onder beheer in bitcoin producten, ongeveer 72,5% van het totaal van $45,9 miljard dat in alle crypto producten zit. Voor ether is dat $12,3 miljard, oftewel bijna 27%. Het overige bedrag zit vooral “multi-asset” producten.

CoinShares kondigde gisteren nog aan zelf dergelijke producten voor bitcoin, ether en litecoin (LTC) te noteren op Deutsche Boerse Xetra.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie