Timo Bult Timo Bult
12/12/2020 11:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2020 11:34

Bitcoin (BTC) rally nu heel anders dan in 2017, Tyler Winklevoss legt uit waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) rally nu heel anders dan in 2017, Tyler Winklevoss legt uit waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dat grote investeerders nu bitcoin (BTC) kopen is niet het resultaat van fear-of-missing-out (FOMO), dat stelt het bekende crypto-figuur Tyler Winklevoss van cryptocurrency exchange Gemini. Hij zei dit en meer tijdens een interview in uitzending van CNBC.
Tijdens het interview, dat werd gehouden tijdens het FinTech Festival in Singapore, ging Winklevoss dieper in op wat de huidige bull run veroorzaakt en wie erachter zitten. Volgens hem is het dit keer anders dan in 2017:

“Het type investeerders in deze bull run is heel anders, […] Het zijn super geavanceerde institutionele investeerders zoals de legendarische Paul Tudor Jones, [Stanley] Druckenmiller.”

Hij ging verder met te zeggen dat het nu “de meest geavanceerde investeerders, de slimste mensen in de kamer, zijn die de bitcoin stilletjes kopen.” Volgens Winklevoss is het de angst voor inflatie die ervoor zorgt dat dergelijke investeerders en zelfs grote bedrijven in bitcoin investeren:

“Beursgenoteerde bedrijven zoals Square en MicroStrategy zetten hun kasgeld in bitcoin omdat ze zich zorgen maken over de aanstaande inflatie en de plaag van inflatie met al het geld dat wordt gedrukt en de stimulans van de Covid pandemie lockdown,”

Tyler en zijn broer verwachten dat de bitcoin prijs in het komende decennium een prijs van $500.000 zal bereiken. Dergelijke prijsvoorspellingen en uitspraken moeten echter met een korrel zout genomen worden, de Winklevoss-gebroeders hebben immers baat bij het succes van bitcoin gezien het feit dat ze een eigen cryptocurrency exchange hebben.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie