Timo Bult Timo Bult
23/09/2021 06:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2021 06:58

Bitcoin (BTC) stuitert: Funding rates blijven negatief, welke prijszone is cruciaal? PlanB herhaalt verwachting

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stuitert maar funding rates blijven negatief, welke prijszone is nu cruciaal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van bitcoin (BTC) is op dit moment bezig aan een mooie stuiter en de rest van de markt kleurt mooi groen. Wat denken de analisten van de situatie? In dit artikel weer een aantal interessante tweets op een rijtje!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

“Bitcoin funding rates negatief”

Ondanks de huidige beweging, die doet vermoeden dat de bodem van de recente correctie bereikt is, zijn de futures-handelaren nog niet helemaal overtuigd. Wu Blockchain deelde vanochtend een grafiek waarop de funding rates te zien zijn. Dit toont aan of er meer long (bullish) of short (bearish) posities openstaan op dit moment. Wu merkt op dat ondanks de stuiter, de funding rates nog steeds negatief zijn:

“Volgens CryptoQuant herstelde Bitcoin zich, maar de Bitcoin funding rates van beurzen bleef onder de nul-as. Beleggers zijn niet bereid long te gaan en shortposities subsidiëren longposities.”

Dat alles nu een beetje op een lager pitje staat wordt ook onderschreven door data van Glassnode. Zij melden dat het aantal wallet-adressen dat bitcoin ontvangt van exchange adressen (mensen die bitcoins van exchanges naar eigen wallets sturen, red.) een maandelijks dieptepunt heeft bereikt. 

Advertentie

$40.000 is een kantelpunt

Met de onzekere situatie blijven handelaren en analisten hun blik vooralsnog naar beneden richten. Daarbij stelt CryptoQuant in een quicktake dat het prijsgebied bij $39.000 en $40.000 een kantelpunt is. Deze analyse wordt gebaseerd op de CDD indicator dat de activiteiten van whales en hodlers volgt. “Bitcoin toonde een mooie stuiter bij $39.000-40.000. Maar als we dit gebied verliezen en dalen, wordt $100.000 dit jaar lastig,” aldus een analist van CryptoQuant.

Ook de handelaar Byzantine General houdt dit prijsgebied goed in de gaten. Hij verwacht weinig actie voor de komende periode; “Mensen hebben hun biedingen net onder $40.000 geplaatst, en dat is het.”

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1440823256764719105

Of die $100.000 dit jaar bereikt zal worden is natuurlijk de grote vraag. De bekende Nederlandse analist herhaalde afgelopen nacht nog maar eens zijn verwachting. Volgens zijn model zal bitcoin tegen december dit jaar een prijs van $100.000 bereiken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie