Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/08/2020 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2020 09:20

Bitcoin (BTC) ter verbetering van de mensenrechten, Human Rights Foundation deelt BTC uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ter verbetering van de mensenrechten, Human Rights Foundation deelt BTC uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Human Rights Foundation heeft weer nieuwe ontwikkelaars beloont via haar Bitcoin Development Fund. Het fonds, dat in juni werd gelanceerd, richt zich op het financieren van ontwikkelaars die streven naar meer privacy- en censuur bestendige tools voor het netwerk.
Deze keer zijn het onder meer Openoms, Evan Kaloudis en Fontaine die de gelukkigen zijn. Elk individu krijgt volgens Bitcoin (BTC)-ontwikkelingssubsidies tracker, Words, 1 BTC om hun onderzoek te financieren.


Openoms staat bekend om zijn Coinjoin-implementatie JoinMarket, wat een grafische gebruikersinterface is voor de service.
Evan Kaloudis de bedenker en maker van Zeus, een mobiele applicatie waarmee gebruikers vanaf hun telefoons verbinding kunnen maken met Bitcoin- of Lightning- nodes. Hiermee kunnen gebruikers Bitcoin- en Lightning-betalingen overal bevestigen zonder afhankelijk te zijn van gegevens van externe providers.
De derde gelukkige, Fontaine, is de maker van Fully Noded, een open-source iOS-applicatie waarmee gebruikers ook via een mobiele telefoon met hun eigen Bitcoin kunnen communiceren. De financiering stelt Fontaine in staat om aan een ander project te werken namelijk een Tor-gebaseerde webapplicatie om de Fully Noded applicatie toegankelijker te maken.

HRF ontvangt $130.000 in eerste twee maanden

Volgens een recente blogpost heeft het Bitcoin Development Fund in de eerste twee maanden na zijn lancering in begin juni meer dan $130.000 aan donaties ontvangen van 38 niet genoemde donateurs.
De eerste ontvanger van het fonds was de Britse ontwikkelaar Chris Belcher. De Bitcoin-privacyexpert ontving financiering om zijn werk aan CoinSwap voort te zetten, een niet-bewarende, privacy verbeterende tool.
Het is niet de eerste keer dat Bitcoin gebruikt wordt door (mensenrechten-) activisten. Ook WikiLeaks en de Hong Kong Free Press maakte gebruik van Bitcoin voor betalingen en het HRF zal zeker niet de laatste zijn. Het gebruik van Bitcoin voor ontwikkelingsfondsen neemt namelijk toe aan populariteit.
Na de lancering van het fonds zei Chief Strategy Officer van HRF, Alex Gladstein, het volgende:

“Mensenrechtenactivisten en verslaggevers over de hele wereld worden geconfronteerd met toenemende financiële repressie in de vorm van bevroren bankrekeningen en algemene moeilijkheden bij het verdienen van inkomsten of het ontvangen van donaties. Bitcoin kan voor hen een krachtig hulpmiddel zijn.”

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie