Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) ter verbetering van de mensenrechten, Human Rights Foundation deelt BTC uit

De Human Rights Foundation heeft weer nieuwe ontwikkelaars beloont via haar Bitcoin Development Fund. Het fonds, dat in juni werd gelanceerd, richt zich op het financieren van ontwikkelaars die streven naar meer privacy- en censuur bestendige tools voor het netwerk.

Deze keer zijn het onder meer Openoms, Evan Kaloudis en Fontaine die de gelukkigen zijn. Elk individu krijgt volgens Bitcoin (BTC)-ontwikkelingssubsidies tracker, Words, 1 BTC om hun onderzoek te financieren.

- Advertentie -

Openoms staat bekend om zijn Coinjoin-implementatie JoinMarket, wat een grafische gebruikersinterface is voor de service.

Evan Kaloudis de bedenker en maker van Zeus, een mobiele applicatie waarmee gebruikers vanaf hun telefoons verbinding kunnen maken met Bitcoin- of Lightning- nodes. Hiermee kunnen gebruikers Bitcoin- en Lightning-betalingen overal bevestigen zonder afhankelijk te zijn van gegevens van externe providers.

De derde gelukkige, Fontaine, is de maker van Fully Noded, een open-source iOS-applicatie waarmee gebruikers ook via een mobiele telefoon met hun eigen Bitcoin kunnen communiceren. De financiering stelt Fontaine in staat om aan een ander project te werken namelijk een Tor-gebaseerde webapplicatie om de Fully Noded applicatie toegankelijker te maken.

HRF ontvangt $130.000 in eerste twee maanden

Volgens een recente blogpost heeft het Bitcoin Development Fund in de eerste twee maanden na zijn lancering in begin juni meer dan $130.000 aan donaties ontvangen van 38 niet genoemde donateurs.

De eerste ontvanger van het fonds was de Britse ontwikkelaar Chris Belcher. De Bitcoin-privacyexpert ontving financiering om zijn werk aan CoinSwap voort te zetten, een niet-bewarende, privacy verbeterende tool.

Het is niet de eerste keer dat Bitcoin gebruikt wordt door (mensenrechten-) activisten. Ook WikiLeaks en de Hong Kong Free Press maakte gebruik van Bitcoin voor betalingen en het HRF zal zeker niet de laatste zijn. Het gebruik van Bitcoin voor ontwikkelingsfondsen neemt namelijk toe aan populariteit.

Na de lancering van het fonds zei Chief Strategy Officer van HRF, Alex Gladstein, het volgende:

“Mensenrechtenactivisten en verslaggevers over de hele wereld worden geconfronteerd met toenemende financiële repressie in de vorm van bevroren bankrekeningen en algemene moeilijkheden bij het verdienen van inkomsten of het ontvangen van donaties. Bitcoin kan voor hen een krachtig hulpmiddel zijn.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.273,86 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.273,86 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...