Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/03/2020 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2020 16:30

Bitcoin (BTC) volgt koers algehele markt niet meer volgens Peter Schiff

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
2020 wordt het jaar voor Bitcoin (BTC), aldus Mike Novogratz

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De welbekende Bitcoin-criticus, Peter Schiff, heeft weer de gelegenheid genomen om zijn mening te delen. Deze keer geeft Schiff aan dat Bitcoin (BTC) niet langer een non-correlated asset zou zijn. Hiermee bedoelt Schiff dat Bitcoin een activa is die de koers van de algehele aandelenmarkt niet volgt.
Aan de hand van de recente daling van de koers van bitcoin en de flinke daling van de reguliere aandelenmarkt, lijkt de kritiek op Bitcoin van Schiff te groeien. De CEO van Pacific Capital heeft afgelopen week bijna dagelijks over de moeder aller cryptocurrencies getweet.
In zijn meest recente reeks van tweets legt Schiff uit waarom hij van mening is dat Bitcoin geen non-correlated asset meer genoemd kan worden:

Bitcoin is niet langer een non-correlated asset. Het kent een positieve correlatie met risicovolle activa zoals aandelen, maar een negatieve correlatie met save-haven activa zoals #goud. Wanneer risicovolle assets waarde verliezen, verliest #Bitcoin nog meer waarde. Maar wanneer risicovolle activa in waarde toenemen, gaat Bitcoin minder hard omhoog. Er zit geen waarde in!

Schiff ontving de nodige kritiek van enigszins geërgerde figuren. Zo liet Gabor Gurbacs, Chief of Digital Assets bij VanEck, weten dat Schiff niet lijkt te willen leren:

Niet waar. Maar wederom wil je niet leren.

Gurbacs heeft Schiff al eerder geprobeerd te overtuigen, maar dit noemde hij uiteindelijk “verspilde tijd”. Zo tweette hij:


Het is verspilde tijd. Velen hebben uitleg gegeven en ik heb zelfs mijn presentatie met hem gedeeld. Hij doet dit om mensen op te ruien. Het is je tijd niet waard.
Wat denk jij van de uitspraken van Peter Schiff? Kunnen we Bitcoin nog een non-correlated asset noemen? Laat het ons weten in ons discussiekanaal op Telegram!
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie