Timo Bult Timo Bult
30/06/2020 06:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2020 06:28

Bitcoin (BTC) vormt hogere high maar zakt vervolgens terug, lange termijn blijft twijfelachtig

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vormt hogere high maar zakt vervolgens terug, lange termijn blijft twijfelachtig

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft ondanks de dip onder de $9.000 weer een stap omhoog kunnen zetten. De koers vormde een hogere high maar zakte vervolgens weer wat terug. De komende uren zal waarschijnlijk duidelijk worden of de support bij $9.100 het gaat houden en of deze beweging voort kan worden gezet.

Bitcoin (BTC) vormt hogere high

Het afgelopen weekend kon bitcoin na de dip onder de $9.000 weer stijgen. Vervolgens werd een high van $9.189 bereikt op cryptocurrency exchange Coinbase. Gisteren zakte bitcoin echter weer wat terug maar kon er steun gevonden worden op de $9.000.
Vanaf daar steeg de BTC koers naar een hogere high van $9.236. Zoals verwacht ligt er in dit prijsgebied flinke weerstand met als gevolg bitcoin dat weer terugzakt. Desalniettemin is de beweging voor de korte termijn redelijk positief.
Bitcoin lijkt namelijk weer in een opwaartse trend te handelen. De $9.100 zal in deze belangrijk zijn aangezien hier een support ligt en de stijgende trendlijn van de afgelopen dagen zich hier bevindt. Mocht bitcoin hier steun kunnen vinden dan zou het opnieuw de weerstandszone bij $9.250 tot $9.300 kunnen gaan bezoeken.
Of het ook daadwerkelijk tot een nieuwe opwaartse trend voor de lange termijn komt is nog maar de vraag. Zo is op de dagelijkse grafiek te zien dat de Relative Strength Index (RSI) nog steeds in een neerwaartse trend zit en zich in de bearish zone bevindt. Daarnaast is het momentum op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) vooralsnog neerwaarts.
Al met al zijn de volgende prijszones belangrijk om in de gaten te houden. De eerstvolgende weerstand ligt dus bij $9.250 tot en met $9.300. Aan de onderkant zou BTC steun kunnen vinden bij $9.100. Zakt bitcoin hier doorheen dan kan een nieuwe test van de $9.000 volgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie