Timo Bult Timo Bult
27/03/2021 17:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2021 17:32

Bitcoin (BTC) weet weerstand te breken, een stap in de goede richting!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) weet weerstand te breken, een stap in de goede richting

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is de bulls gelukt bitcoin (BTC) door de weerstand bij $54.000 te drukken! Nu is het zaak om hierboven stand te houden. De rest van de markt kleurt daarnaast overwegend groen en de hoop op een positieve voortzetting is daarmee nog altijd intact.

Bitcoin (BTC) breekt en bevestigt weerstand als support

Exact 24 uur geleden handelde bitcoin vlak onder de $54.000. Deze weerstand hielden velen in de gaten, een uitbraak hierboven zou namelijk een goede stap zijn voor een verder herstel. Gisteravond vond uiteindelijk de uitbraak plaats waarna de koers vannacht tot een high van $55.658 steeg.

Vandaag zakte de koers echter weer wat terug om aan het begin van de middag de $54.000 als support te testen. De koers hield daar stand en steeg zodoende de afgelopen uren met bijna 4% in waarde. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $55.964 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Bitcoin test hiermee op dit moment het volgende obstakel bij de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Vervolgens ligt bij $56.544 de 100-MA op dezelfde tijdsframe die daar voor weerstand kan zorgen. De komende uren zullen dus spannend worden om te zien of de bulls ook de kracht nog hebben om deze zones te doorbreken.

Binance coin (BNB) de grootste top 10 stijger

De top 10 kleurt overwegend groen met ethereum (ETH) 3% in de plus, polkadot (DOT) 1% en litecoin (LTC) 1,5%. De grootste stijger is Binace coin (BNB). De nummer 3 staat 7,5% in het groen en is nu $268 waard. Cardano (ADA) staat over de afgelopen 24 uur juist wat in de min en zakt 3% in waarde.

Al met al kwam er 3,6% aan waarde bij op de markt. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,76 biljoen waard. Bitcoin pakt weer iets van zijn dominantie terug. De bitcoin dominantie stijgt met 0,45% naar 59,6%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie