Kevin Schijven Kevin Schijven
13/10/2020 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2020 18:33

Bitcoin (BTC) whale dumping gaat niet gebeuren, blijkt uit deze gegevens

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whale dumping gaat niet gebeuren, blijkt uit deze gegevens

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen dagen zag de koers van bitcoin (BTC) weer een aantal mooie stijgingen, maar daardoor vreest de markt dat zogeheten bitcoin whales, mensen met enorm veel BTC in bezit, zich wellicht klaarmaken om hun bitcoin op de markt te dumpen.
Ki Young Ju, CEO van analysebedrijf CryptoQuant, zegt dat hier helemaal geen sprake van is. Volgens de onderzoeker blijft namelijk de gemiddelde hoeveelheid aan bitcoin dat cryptocurrency-exchanges binnenstroomt relatief laag.

Het dumpen van BTC gaat niet gebeuren.

Aldus de CryptoQuant CEO, die meldt dat dit gemiddelde aantoont hoeveel bitcoin overgezet worden naar exchanges en dat is tevens een indicatie hoe actief whales op het moment zijn.
Vooralsnog zit deze gemiddelde instroom onder de 2 BTC en dat is de “veilige zone.” Daarboven zit de “gevarenzone.” Ki Young Ju voegt daaraan toe dat een gemiddelde boven 2 BTC sowieso vrij zeldzaam is. Dit betekent dus hoogstwaarschijnlijk dat investeerders op het moment nog niet van plan zijn hun bitcoin te verkopen, ondanks de prijsstijgingen.
Dat was een ander plaatje in maart dit jaar. Toen het coronavirus (COVID-19) voor het eerst in het Westen uitbrak, brak ook gelijk paniek uit op alle financiële markten, waaronder die van bitcoin. Toen was er juist een grote instroom van bitcoin op crypto-beurzen te zien.
Eind vorige week meldde Ki Young Ju dat de koers van bitcoin er bullish uitziet op de lange termijn volgens een groot aantal populaire indicatoren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie