Timo Bult Timo Bult
09/07/2021 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2021 16:44

‘Bitcoin (BTC) whales blijven BTC opkopen,’ valt deze analist op

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) whales blijven BTC opkopen,' valt deze analist op

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Er waren weer een aantal interessante on-chain ontwikkelingen te zien voor Bitcoin (BTC) deze week! In de wekelijkse nieuwsbrief op de website van Anthony Pompliano, zet analist Will Clemente de belangrijkste ontwikkelingen op een rij. Veel daarvan zijn bullish.

Als eerste punt haalt Clemente het stijgende aantal entiteiten op het Bitcoin-netwerk aan. Volgens data van Glassnode komen er ongeveer 50.000 entiteiten per dag bij op het netwerk. Kortom, het netwerk blijft groeien en de stijgende trend die eind 2020 inzette blijft versnellen.

Het volgende punt dat er goed uitziet is een punt dat al meerdere keren is aangehaald deze week, de kapitaalstromen van en naar exchanges zijn negatief. En dat betekent dat er meer bitcoins van exchanges worden afgehaald. Voor het eerst in drie maanden tijd geeft Clements indicator gebaseerd op deze gegevens een ‘buy’ signaal.

Maar wie kopen de bitcoins op dit moment? Terwijl retailbeleggers al lange tijd bezig zijn met het kopen van bitcoin, worden nu ook de whales weer actief. 17 nieuwe whales werden geboren deze week. Het zijn daarbij entiteiten die in het verleden weinig verkochten die nu BTC blijven opkopen. Volgens Clemente kan dit uiteindelijk leiden tot die vaker genoemde ‘supply shock:’

“Aangezien er geen sprake is van een capitulatie, is het naar mijn bescheiden mening een kwestie van “wanneer” het proces van heraccumulatie zal zijn voltooid in plaats van “of”. Zodra het proces is voltooid, zou de markt een supply shock ervaren.”

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grayscale bitcoin aandelen komen vrij

Een ander veelbesproken onderwerp is het vrijkomen van een enorme hoeveelheid bitcoins, zoals je in dit artikel kan lezen. Er zijn volgens Clemente twee mogelijke scenario’s. Een bullish scenario zou zijn dat handelaren die de aandelen in het Grayscale fonds kochten, vaak ook short gingen met futures. Mochten zij hun bitcoin aandelen direct verkopen dan zouden zij hun short posities tevens sluiten, wat koopdruk zou veroorzaken. Maar een bearish scenario zou zijn:

“Als de premie weer naar beneden wordt gedrukt, kan institutioneel kapitaal naar GBTC stromen in plaats van naar BTC spot.”

Lees hier de volledige fundamentele analyse van Bitcoin!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie