Rico Engelbarts
24/04/2020 09:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2020 09:48

Bitcoin (BTC) wordt steeds serieuzer genomen door Amerikanen, blijkt uit onderzoek Paxful

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) wordt steeds serieuzer genomen door Amerikanen, blijkt uit onderzoek Paxful

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Paxful, een peer-to-peer bitcoin (BTC) handelsplatform, heeft onlangs een enquête afgenomen waaruit blijkt dat de interesse naar blockchain en crypto groeit. De enquête werd afgenomen onder Amerikanen met enige voorkennis van crypto en blockchain. Uit de gegevens blijkt onder andere dat de meeste mensen interesse tonen omdat ze op zoek zijn naar een alternatief betaalmiddel.
Het rapport, dat op 23 april verscheen, toonde aan dat bitcoin steeds serieuzer genomen wordt. Volgens veel respondenten hoeft er maar een kleine gebeurtenis plaats te vinden in de huidige economie om mensen ervan te overtuigen het te gebruiken als alternatief betaalmiddel.
De voornaamste reden waarom mensen bitcoin gebruiken volgens de enquête is het aankopen van levensmiddelen (69,2%), de andere groep gebruikers zegt het te gebruiken om inflatie en corruptie tegen te gaan (50,4%).
Artur Scahabck, mede oprichter van Paxful zei in een interview met Cointelegraph:

“Het is opmerkelijk om te zien dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat bitcoin mainstream zal gaan binnen 6 tot 10 jaar. In Tegenstelling zijn er wel net zo veel mensen die geloven dat de bitcoin bubbel gaat knappen binnen 6 tot 10 jaar. We hopen natuurlijk op het eerste, al denk ik wel dat we als industrie meer producten moeten bieden die daadwerkelijk te gebruiken zijn om zo de mainstream adoptie te bevorderen.”

In het onderzoek komt ook naar voren dat 53,8% van de respondenten van mening is dat het gebrek aan kennis de adoptie tegen houdt. Daarnaast blijkt dat er een paar grote factoren zijn die de adoptie flink kunnen beïnvloeden; mobiel minen, prijsstijging van altcoins, institutionele investeerders en nieuwe bedrijven in de crypto industrie
Een manager van Paxful reageerde hierop:

“Het gaat nog steeds om de kennis die men heeft over crypto’s. Veel mensen weten wat bitcoin is maar horen ook veel verhalen over oplichters. Dit zorgt voor angst bij nieuwe publiek, dit is daarom voor ons als industrie de grootste uitdaging.”

De bitcoin koers brak onlangs boven een belangrijke prijszone uit. Het gevolg was een sterk stijgende prijs. Binnen vier uur tijd steeg bitcoin $700 in waarde.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie