Timo Bult Timo Bult
27/09/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2020 07:00

Bitcoin (BTC) zoekt plotseling support weer op, altcoins tonen wisselvallig beeld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zoekt plotseling support weer op, altcoins tonen wisselvallig beeld

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers handelde de afgelopen dagen zijwaarts. Er waren geen al te grote prijsschommelingen te zien, maar in het afgelopen uur kwam daar verandering in. De koers begon namelijk plotseling flink te zakken.

Bitcoin (BTC) zakt even flink terug

Sinds 25 september handelt bitcoin in een licht opwaartse trend nadat het support had gevonden bij $10.600. Deze opwaartse trend ging echter gepaard met een bearish divergence, zoals gisteren gelezen kon worden op Crypto Insiders.
De Relative Strength Index (RSI) op de uurlijkse grafiek toonde inplaats van een opwaartse trend namelijk een neerwaartse trend. Dit kan een voorteken zijn van een correctie aangezien dit een indicatie kan zijn dat de bulls kracht aan het verliezen zijn.
De eerste haarscheurtjes in de opwaartse trend van de afgelopen dagen werden in het afgelopen uur zichtbaar. Terwijl de koers vanochtend nog rond een prijs van $10.750, en dus vlak onder de weerstand bij $10.800 handelde, begon de bitcoin prijs plotseling flink te zakken.
Bitcoin bereikte uiteindelijk een low van $10.625. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.670 op cryptocurrency exchange Coinbase. Mocht de $10.600 steun kunnen blijven bieden dan zou dit een goed teken zijn.
Dit prijsniveau is een belangrijk punt aangezien ook de 4-uurs 50- en 100-Moving Average (MA) zich hier op dit moment bevinden. Zakken we hier in de loop van de dag alsnog doorheen dan zal de $10.500 het volgende prijspunt zijn om in de gaten te houden.

Altcoins tonen wisselvallig beeld

Ten slotte is er bij de altcoins een wisselvallig beeld te zien. Zo staat ethereum (ETH) 1% in het groen met een waarde van $357, maar staat ripple (XRP) met vergelijkbare cijfers in de min. Binance coin (BNB) staat 6,4% in de plus maar chainlink (LINK) zakt juist 4,8% terug.
Toch staat de totale marktkapitalisatie nog een kleine 0,3% in het groen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $345,2 miljard waarde. De bitcoin dominantie, het aandeel van bitcoins marktkapitaal in het totaal, staat op 57,6%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie