Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2021 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2021 17:14

Bitcoin bulls mikken op $100.000, $120.000 en $200.000 terwijl open interest voor opties richting ATH stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin bulls mikken op $100.000, $120.000 en $200.000 terwijl open interest voor opties richting ATH stijgt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De zogeheten open interest (IO) voor bitcoin (BTC) optiecontracten ligt momenteel boven $12,6 miljard, en komt daarmee weer zeer dicht bij zijn all-time high (ATH). Dat meldt cryptocurrency analysebedrijf Glassnode op 17 november.

Het analysebedrijf voegt daaraantoe dat dit hoge niveau nu al ongeveer een maand aanhoudt en vergelijkbaar is met de top in april en mei dit jaar.

Verder meldt Glassnode dat er een grote dominantie van callopties openstaan die aflopen op 31 december. Het onderzoeksbureau meldt dat dit aantoont dat bitcoin bulls zeer positief zijn over de koers. Er zijn namelijk grote clusters van IO te zien is rond de prijzen $100.000, $120.000 en zelfs $200.000 voor bitcoin.

Deze gegevens worden op Coinglass bevestigt. Ook daar zijn flinke pieken te zien op 31 december met dezelfde prijzen. Coinglass is de nieuwe naam van bybt.com, een populaire analysewebsite voor crypto derivaten.

Opties zijn derivaten waarmee je als het ware het recht koopt om een bepaalde activa of crypto voor een bepaalde prijs in de toekomst te kopen of te verkopen. Een calloptie geeft het recht om een activa tegen een vooraf bepaalde prijs en datum te kopen. Een putoptie is hetzelfde, maar geeft het recht om te verkopen. Bulls zetten meestal in op callopties en bears op putopties.

De open interest op opties is het aantal openstaande actieve optiecontracten. Als meer callopties openstaan, dan neemt de IO toe. Als dit hoog ligt, dan duidt duidt dit aan dat er actief wordt gehandeld in het onderliggende product. Het betekent echter niet dat de koers ook per se zal stijgen.

Bitcoin bereikte vorige week nog een ATH van $69.000. Sindsdien is de koers echter met 13% gedaald en heeft momenteel moeite om $60.000 terug te veroveren. De koers maakte vanochtend nog een flinke bounce naar $61.000 en dat leek even een teken van herstel te zijn. Echter komt op het moment van schrijven bitcoin toch weer onder $60.000 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie