Bitcoin Cash en EOS 13% omlaag terwijl crypto-markt $30 miljard verloor afgelopen nacht

De markt voor cryptocurrency is ‘s nachts met meer dan $30 miljard gedaald; van $408 miljard naar $377 miljard. Grote cryptocurrencies als Bitcoin, Bitcoin Cash, EOS en Cardano daalden tussen de 5 en 13%, waarbij Bitcoin Cash en EOS respectievelijk 11% en 13,5% daalden.

- Advertentie -

Bitcoin Cash en EOS

Handelaren hebben Bitcoin Cash-investeringen vaak beschreven als leveraged Bitcoin-handel, omdat Bitcoin Cash zowel aan de boven- als onderkant met grote marges fluctueert. In april, toen de markt zich verder wist te herstellen en Bitcoin weer een momentum begon te krijgen rond de $9.500, kende Bitcoin Cash vrij regelmatig een waardestijging van 10 tot 20%.

bitcoin_cash_en_EOS_13_procent_omlaag

Toen de cryptocurrency-markt echter weer begon te dalen begon Bitcoin Cash verliezen te registreren met aanzienlijk hogere marges in vergelijking met Bitcoin en Ethereum. Vandaag, 16 mei, daalde Bitcoin Cash met meer dan 6% ten opzichte van zowel Bitcoin als Ethereum, die beide eveneens met 5% daalden.

De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin Cash (BCH) is 50, wat een neutrale zone betekent voor BCH. Als de RSI van BCH een oververkochte conditie laat zien kan de prijs van BCH relatief snel op de korte termijn weer opkrabbelen, maar gezien het feit dat de RSI van BCH neutraal is en zowel exponentiële als eenvoudige bewegings-gemiddelden een negatieve korte termijn trend voor BCH laten zien, is het waarschijnlijk dat de prijs van BCH de komende 24 uur verder zal blijven dalen.

- Advertentie -

Andere cryptocurrencies en tokens die de afgelopen maand sterk hebben gepresteerds ten opzichte van de Amerikaanse dollar, zoals EOS en 0x (ZRX) zijn ook onderuit gegaan in de afgelopen week. EOS is met meer dan 38% gedaald ten opzichte van haar maandelijkse piek in april tegenover Bitcoin.

Binnen een periode van twee weken daalde de prijs van EOS met 38,17% van 0,0024 BTC naar 0,00149 BTC. Aangezien de prijs van EOS steeg van 0,0009 BTC naar 0,0024 BTC van begin april tot 29 april, was de plotselinge daling van de EOS-prijs onverwacht.

De strijd van EOS, die in april een sterk momentum heeft weten te bewerkstelligen, toont de huidige toestand van de markt aan. Ondanks de start van de Blockchain Week in New York en het Consensus 2018 evenement slaagt de cryptocurrency-markt er maar niet in te herstellen van haar korte termijn verliezen.

Bitcoin naar $50.000

Op CNBC verklaarde Arthur Hayes, CEO van BitMEX dat hij Bitcoin eind 2018 de prijs van $50.000 wel ziet bereiken, ondanks de correcties die de markt heeft gekend tussen februari en mei.

BitMEX, dat margehandel ondersteunt, profiteert zowel van de keerzijde als het voordeel van Bitcoin, omdat handelaren korte en lange contracten kunnen afsluiten.

Als het omhoog gaat, als het omlaag gaat, als Bill Gates het fraude noemt… short het, het maakt mij niet uit. Als je denkt dat het binnen een paar maanden $1 miljoen wordt; geweldig! Koop het! Het maakt mij nog steeds niets uit; wij matchen alleen de transacties…

Waarbij Hayes benadrukte dat zijn voorspelling dat Bitcoin de $50.000 gaat bereiken objectief is, aangezien de hoogte van de Bitcoin-prijs geen invloed heeft op de winstgevendheid van de exchange.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€15.903,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.603,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.631,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.704,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.711,20 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...