Kevin Schijven Kevin Schijven
26/10/2021 08:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2021 08:40

Bitcoin consolideert, ethereum klimt richting ATH, solana en deze altcoins bereiken al nieuwe ATH’s

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin consolideert, ethereum klimt richting ATH, solana en deze altcoins bereiken al nieuwe ATH's

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt blijft groeien. Bitcoin (BTC) begint enigszins te herstellen van zijn van zijn dip na de all-time high (ATH) van vorige week en lijkt nu te consolideren. Ondertussen zien meerdere altcoins al nieuwe ATH’s aan het scoren. De totale marktkapitalisatie kon gisterenavond even zijn record van $2,76 biljoen evenaren, maar is sindsdien iets gedaald naar $2,74 biljoen. De lancering van de eerste bitcoin futures ETF in de VS afgelopen week ging gepaard met een recordbedrag van $1,5 miljard dat naar institutionele crypto fondsen ging:

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) begon zondag laat alweer te herstellen van de correctie die de ATH volgde. Zoals verwacht zette deze stijging nog even door, de koers maakte gisteren nogmaals een sprongetje omhoog, op dezelfde manier als het al de hele nacht deed. Bitcoin tikte heel even $64.000 aan, maar daar bleek de weerstand nog te groot te zijn en de koers kelderde weer omlaag.

Bitcoin daalde richting $62.650, herstelde toen even naar $63.650, maar daalde toen weer verder. Bitcoin komt vanochtend weer bij $62.600 uit. Het is mogelijk dat bitcoin hier nu een bodem vindt en snel gaat stijgen. Het is ook zeer mogelijk dat bitcoin nog even in dit bereik blijft vastzitten. Zolang bitcoin niet richting $57.000 of lager daalt, zit de koers alsnog in een opwaartse trend.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) steeg gisteren langer door dan bitcoin en kwam afgelopen nacht bij een piek van $4.265 uit, dicht bij zijn ATH. Daar was de weerstand nog te groot, maar het lijkt er momenteel op dat ether wellicht boven $4.200 kan standhouden. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan is het mogelijk dat ether wellicht deze week opnieuw een poging voor een ATH maakt.

Solana (SOL) maakte eindgisterenmiddag nog een enorme sprong omhoog, doorbrak toen toch zijn ATH en kwam bij een nieuw record van $219 uit. Vervolgens corrigeerde SOL weer flink omlaag en de koers zakte vanochtend helemaal terug naar $206. Het lijkt erop dat SOL hier support kan vinden en wellicht dus ook deze week nogmaals een poging voor een nieuwe ATH kan maken.

In de top 10 is vandaag ripple (XRP) de hardste stijger. XRP maakte afgelopen nacht een sprong van $1,10 naar een piek van $1,13, een stijging van bijna 3% Vlak buiten de top 10 staat shiba inu (SHIB) wederom dik in de plus. SHIB begon gisterenavond weer flink te stijgen en kwam afgelopen nacht met een piek van $0.00004334 weer even heel dicht bij zijn ATH van eergisteren. SHIB staat vandaag 10% in de plus en inmiddels 480% ten opzichte van een maand geleden.

Toch zijn er nog meer flinke stijgers vandaag met nieuwe ATH’s op de markt. Fantom (FTM) staat 16% in de plus en vestigde zojuist een nieuwe ATH van $3,44, harmony (ONE) staat 17%  in de plus en pakte net een ATH van $0,367 near (NEAR) staat 18% in de plus en vestigde afgelopen nacht een nieuwe ATH van $12,62. Curve (CRV) en safemoon (SAFEMOON) staan beide vandaag zelfs 22% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie