Tim Kamp Tim Kamp
19/03/2024 11:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2024 11:42

Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Het is een rode dag voor de cryptomarkt. Vrijwel alle koersen uit de top 100 staan vandaag diep in de min.

Bitcoin (BTC) komt op het moment van schrijven rond een prijs van $63.000 uit na een forse daling. Op één grote cryptobeurs maakte bitcoin echter nog een veel hardere daling afgelopen nacht.

Bitcoin maakt flash crash van bijna 90%

Op dinsdag 19 maart dook bitcoin kort voor middernacht naar $8.900 op BitMEX in een zogeheten flash crash.

Het was een daling van bijna 90% in slechts enkele minuten. De daling begon rond 23:40 uur Nederlandse tijd en binnen enkele minuten waren de prijzen gedaald naar $8.900, het laagste niveau sinds begin 2020.

Vervolgens kon de BTC koers weer even snel herstellen en kwam tegen 23:50 uur weer rond het prijsniveau van $67.000 uit.

Het nieuws verspreidde zich vervolgens als een lopend vuurtje door de cryptowereld en verhoogde de bezorgdheid over de stabiliteit en volatiliteit van de markt. Vervolgens begon de echte daling van bitcoin die de prijs naar de huidige $63.000 brengt.

Crypto whale dumpt miljoenen aan BTC op BitMEX

De markt speculeert dat de flash crash op BitMEX het gevolg is van whales, enorme investeerders, die grote hoeveelheden bitcoin verkochten.

Twitteraar Syq meldt dat één whale maar liefst 1.000 BTC dumpte op BitMEX wat mogelijk de flash crash naar de $8.900 veroorzaakte.

BitMEX meldt dat het ondertussen onderzoek doet naar het incident en heeft zelfs de opnamefunctie voor meerdere accounts stopgezet.

“We hebben een onderzoek gestart zodra we ongebruikelijke activiteit zagen op onze BTC-USDT spotmarkt. Al onze systemen functioneerden normaal, maar we hebben agressief verkoopgedrag geïdentificeerd dat betrokken was bij een zeer klein aantal accounts, ver buiten de verwachte marktbereiken.

We kunnen geen commentaar geven op specifiek gedrag van een gebruiker of genomen acties, en we blijven onderzoeken,” aldus BitMEX in de verklaring.

De cryptobeurs laat tot slot wel nog even weten dat het platform wat veiligheid betreft niet in gevaar is gekomen. “Het handelsplatform werkt zoals gewoonlijk, en alle fondsen zijn veilig,” voegt BitMEX toe.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie