Kevin Schijven Kevin Schijven
28/02/2022 10:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2022 10:08

Bitcoin daalt terwijl angst rond traditionele beurzen toeneemt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalt terwijl angst rond traditionele beurzen toeneemt

Foto: nuttapon averuttaman/Shutterstock

De cryptocurrency-markt zit door de alsmaar oplopende spanningen in Oekraïne nog steeds in zeer onzeker terrein. Bitcoin (BTC) maakte afgelopen donderdag een sterk herstel van de dip die werd veroorzaakt door de invasie van Rusland in Oekraïne, maar dat betekent niet dat we nu uit de gevarenzone zijn. Vrijdag bleef de koers een reeks van higher highs en higher lows vestigen, maar gisteren zwakte het momentum alweer sterk af.

JPMorgan: Bitcoin ETF’s van steeds minder grote invloed op de koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers dipt weer

Zaterdag nacht vestigde de bitcoin koers een lower low rond $38.500, maar kon daarna alsnog ook een higher high vestigen rond $39.850. Bitcoin hield gisteren in eerste instantie stand boven $39.000, maar tegen het eind van de avond maakte de koers een flinke duik. Bitcoin kwam toen even bij $37.400 uit na een daling van zo’n 4,3%

Langzamerhand begon bitcoin weer iets te herstellen, maar de weerstand rond $38.500 lijkt vanochtend te groot te zijn. Bitcoin daalt op het moment van schrijven terug naar die op $38.350 op Binance en €34.350 op Bitvavo.

Advertentie

Meer volatiliteit staat om de hoek

Dat bitcoin gisterenavond toch weer een dip maakte, wordt enigszins gezien als een voorspellende factor voor de rest van de financiële markten. Het toont aan dat de angst en onzekerheid nog altijd toeneemt.

We zien dan ook een aantal aandeelmarkten vanochtend in het rood openen. De Russische roebel is ondertussen naar een historisch dieptepunt gezakt. Goud en olie stijgen wel voorzichtig. Alle ogen zijn momenteel gericht op de openingen van de Amerikaanse beurzen later vandaag. Ze zijn vooral gericht op de Moscow Exchange, of MOEX, die vandaag later dan normaal opent.

De kans is zeer groot dat we meer volatiliteit de komende dagen zullen zien. Desondanks zien de on-chain gegevens voor bitcoin nog altijd zeer bullish uit. Niet alleen houden oudere investeerders hun BTC stevig vast, volgens Glassnode zijn inmiddels ook kleinere wallets “agressief” aan het accumuleren.

Veel analisten melden dat indicatoren bullish signalen afgeven en sommige analisten anticiperen zelfs dat bitcoin op het punt staat om uit te breken. Houd er echter rekeninge mee dat macro-economische ontwikkelingen vooral het voortouw momenteel nemen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie