Ivo Melchers Ivo Melchers
29/04/2024 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2024 13:56

Bitcoin daling is ‘gezond en tijdelijk’, analist voorspelt vuurwerk

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daling is ‘gezond en tijdelijk’, analist voorspelt vuurwerk

Foto: Champ008/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft het al weken behoorlijk zwaar. Met de Bitcoin halving achter de rug hadden veel investeerders verwacht dat de koers er momenteel anders voor zou staan. Een ervaren analist meent daarentegen dat de huidige neerwaartse periode juist alleen maar positief is voor de tweede en meest explosieve gedeelte van de bullmarkt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Voortzetting bitcoin’s ‘noodzakelijke daling’

De prominente crypto-analist Stockmoney Lizards, met zo’n 128 duizend volgers op socialmediaplatform X, deelde gisteren zijn verwachtingen voor het prijsverloop van bitcoin. Op de korte termijn is hij nogal bearish, maar dat maakt hem niet miner optimistisch voor de rest van het jaar en 2025.

Allereerst verduidelijkt hij dat de huidige wekenlange correctie van bitcoin ‘’gezond, noodzakelijk en tijdelijk’’ is. In het eerste kwartaal is de koers ontzettend hard gestegen, en dus biedt deze neerwaartse trend bitcoin de tijd om weer op te laden.

Hij schrijft dat de klappen die bitcoin heeft moeten incasseren te wijten zijn aan de gigantische prijsstijging van het afgelopen jaar, de angst voor een mogelijke recessie, de verhoogde inflatie en de verminderde koopdruk vanuit de beursfondsen.

Volgens de analist is de kans reëel dat er nog meer pijn op komst is voor bitcoin. Hoe diep de bitcoin koers nog kan zakken is ook voor hem nog een groot vraagteken. In zijn reeks berichten deelt hij echter de belangrijke steunniveaus waar hij zijn ogen op richt: $60.000, $56.000 en $52.000.

Advertentie

BTC koersexplosie op komst, volgens analist

Ondanks het feit dat de expert enigszins onzeker is voor de korte termijn, verwacht hij dat bitcoin later dit jaar weer gaat knallen. Hij verduidelijkt dat het allesbehalve ongebruikelijk is dat de Bitcoin halving, die iets meer dan een week geleden heeft plaatsgevonden, vooralsnog geen grote prijsstijging heeft veroorzaakt. In het verleden begon bitcoin namelijk ook pas enkele weken of zelfs maanden later het gaspedaal in te trappen.

Investeerders worden door hem gerustgesteld dat de bullmarkt nog steeds intact is, omdat de koers boven het 1-jarige voortschrijdende gemiddelde beweegt.

2024 zal ondanks de bearish prijsactie van de afgelopen 6 weken volgens StockMoney Lizards de boeken ingaan als een extreem positief jaar. Hij verwacht dat bitcoin dit jaar de magische grens van $100.000 zal passeren, om vervolgens aan het eind van volgend jaar een absolute piek van ‘’ver boven’’ de $200.000 neer te zetten. Volgens hem biedt de huidige koers dus een absolute koopkans.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie