Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2021 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 16:09

Bitcoin, dash en meer crypto binnenkort geaccepteerd op Venezuela’s belangrijkste luchthaven

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, dash en meer crypto binnenkort geaccepteerd op Venezuela’s belangrijkste luchthaven

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een groot internationale luchthaven in Venezuela gaat naar verluidt binnenkort betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en wellicht meer accepteren. Dat meldt een lokale nieuwsbron, El Siglo, op 10 oktober:

Het gaat om Aeropuerto Internacional de Maiquetía Simón Bolívar, of de Simón Bolívar International Airport in het Engels. De luchthaven wordt door de lokale bevolking ook afgekort als Maiquetía. Het vliegveld ligt dicht in de buurt van het centrum van Caracas, de hoofdstad van Venezuela en is de belangrijkste en drukste luchthaven van het land.

Naast bitcoin zal het bedrijf ook “vele andere” crypto accepteren, zegt Freddy Borges, directeur van de Venezolaanse luchthaven. Dat zijn in ieder geval dash (DASH) en de controversiële petro (PTR). De petro (₽), of petromoneda, is de crypto van Venezuela die gekoppeld is aan de oliereserves van het land. Het is momenteel onbekend welke crypto wellicht nog meer worden geaccepteerd.

Volgens Borges duidt de invoering van crypto betalingen op de luchthaven van Maiquetía op de toewijding van het bedrijf om internationale reizigers en toeristen te helpen en de adoptie van digitale valuta te stimuleren. Hij is ervan overtuigd dat het zeer belangrijk is om vooruitgang te boeken door deze nieuwe technologische economische systemen toegankelijk te maken.

Venezuela lanceerde deze maand een nieuwe digitale bolivar om de hyperinflatie in het land tegen te gaan. Maar liefst 6 nullen werden van deze nieuwe bolivar verwijderd ten opzichte van de vorige. De nieuwe munt zou een zogeheten central bank digital currency (CBDC) zijn, de tweede ter wereld. Echter is er naar verluidt weinig digitaal aan deze munt en is het gewoon fiatvaluta. De petro werd al in 2018 gelanceerd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie