Rico Engelbarts
01/05/2018 14:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:39

Bitcoin dipt onder de $9.000; Tron (TRX) en Verge (XVG) stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_onder_9000_dollar_tron_verge_stijgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin prijs is gedaald tot onder de $9.000 grens, met een daling van 4% in waarde. Ondanks de worsteling van Bitcoin hebben verschillende tokens, waaronder Tron (TRX) en Verge (XVG), de afgelopen 24 uur grote winsten geboekt. XVG vertoonde een toename in waarde van 10%.
bitcoin_onder_9000_grafiek
Beste prestaties: MANA, XVG & TRX
De best presterende spelers van 1 mei zijn Decentraland (MANA), Verge (XVG) en Tron (TRX). De waardestijging van Tron is te danken aan de groeiende belangstelling van beleggers voor de start van het netwerk van Tron. Het Tron mainnet zal naar verwachting op 31 mei live gaan, zoals oprichter Justin Sun onthulde op sociale media.
Net als EOS, moet Tron zijn mainnet nog lanceren. Tron heeft haar testnet afgelopen maart gelanceerd en sinds 2017 is het project in ontwikkeling. Zonder een werkend mainnet worden beide netwerken gewaardeerd op respectievelijk $14 miljard en $6 miljard, met een dagelijks handelsvolume van meer dan $6,4 miljard.
Op dit moment maken handelaren zich zorgen over een potentiële dump die onmiddellijk na de mainnet introductie van Tron en EOS kan optreden, aangezien beleggers in de markt voor cryptocurrency bij geruchten, nieuws, partnerschappen en productlanceringen kopen en de cryptocurrency snel daarna dumpen, zodra een partnerschap of productlancering is voltooid.
MANA, de token van het op Ethereum gebaseerde virtual reality platform Decentraland, heeft een toename van 11% opgetekend tegen Bitcoin en een stijging van 6% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Momenteel wordt MANA verhandeld voor 0,00001810 Bitcoin, een stijging van bijna 20% ten opzichte van de 0,00001550 Bitcoin  op 30 april.
De vraag naar MANA neemt in hoog tempo toe als gevolg van de toegenomen belangstelling van zowel ontwikkelaars voor het bouwen van virtual reality producten op Decentraland als institutionele beleggers zoals Digital Currency Group (DCG).
Vorige week zei DCG Bitcoin en blockchain investeerder Travis Scher dat Decentraland zou kunnen evolueren naar een toonaangevend, op virtual reality gebaseerd, platform en zich zou kunnen profileren als het volgende grote mediaplatform. Scher merkte op dat andere beleggers in Decentraland geïnteresseerd zijn in de token vanwege het potentieel om in de voorhoede te staan ​​van zowel virtual reality- als blockchain-technologieontwikkeling
Scher liet het volgende weten:

Ten eerste denken we dat het onvermijdelijk is dat mensen in de toekomst een aanzienlijke hoeveelheid tijd in virtuele werelden zullen doorbrengen (zowel web-gebaseerde werelden zoals Second Life en uiteindelijk in VR-gebaseerde werelden op ware grootte). Dus, zoiets als Decentraland zou het volgende grote sociale platform kunnen worden.

Bitcoin
De meest dominante cryptocurrency op de markt heeft de afgelopen 24 uur moeite om te herstellen en sluit op 30 april met een verlies van 2%. Dit verlies lijkt te blijven staan op 1 mei. Technische indicatoren suggereren dat Bitcoin zich in een neutrale zone bevindt en dat het in een ideale positie verkeert om te herstellen.
De Relative Strength Index (RSI) van bitcoin is 55 en toont momenteel overgekochte noch oververkochte condities. Als het dagelijks handelsvolume van Bitcoin kan verbeteren, is het mogelijk dat Bitcoin teruggaat naar de $9.500 en een koers kan varen richting de $10.000 zone.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie