Kevin Schijven Kevin Schijven
20/02/2022 10:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2022 10:56

Bitcoin dipt nog dieper, kan koers hier een bounce maken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dipt nog dieper, kan koers hier een bounce maken?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de bitcoin (BTC) marktupdate van gisterenochtend waarschuwden we al voor een mogelijk diepere dip. In eerste instantie leek bitcoin stand te houden, maar vanochtend maakte de koers toch een vlugge beweging omlaag.

De bitcoin markt wordt nog steeds sterk aangedreven door onzekerheid omtrent macro-economische ontwikkelingen. Het gaat dan voornamelijk om de alsmaar oplopende spanningen in Oekraïne en de hoge inflatie gepaard met vrees voor renteverhogingen in maart door de Federal Reserve.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers dipt nog dieper

De bitcoin koers dipte kort na de marktupdate van gisteren al onder $40.000 en tikte toen $39.750 aan. Vervolgens kon de koers weer terug naar $40.000 herstellen en hield de rest van de dag en nacht hier stand.

Tot vanochtend vroeg dan. Tegen 4 uur vanochtend verloor bitcoin toch grip op deze $40.000 en de koers kelderde toen snel. Bitcoin vond even support rond $38.850, maar ook daar zakte de koers snel doorheen. Bitcoin komt op het moment van schrijven op $38.250 uit op Binance en €33.750 op Bitvavo. Bitcoin daalde vanochtend met maar liefst 4,4% in een paar uur.

Advertentie

Kan bitcoin hier een bounce maken?

Ondanks alle onzekerheid en angst op de financiële markten, blijven veel analisten zeer bullish over de bitcoin koers. Rond deze $38.000 zou flink veel support moeten zitten wat mogelijk tot een sterke bounce kan leiden. Een positieve daily & weekly close zou in elk geval wat vertrouwen terug kunnen brengen.

Interpretatie van gegevens leidt momenteel tot een meningsverschil over het gedrag van whales. Uit sommige data is te zien dat investeerders nog altijd accumuleren. Zo zag de Canadese bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) van Purpose afgelopen vrijdag nog de grootste instroom ooit, meldt Jan Wüstenfeld:

Volgens analist Ali Martinez is echter het aantal whales met 100 tot 100.000 BTC de afgelopen weken ongeveer hetzelfde gebleven. Dat zou kunnen aanduiden dat zij wachten op een nog diepere dip voordat zij weer met accumulatie beginnen. Ook Ecoinometrics meldt dat investeerders wellicht sterker moeten accumuleren om de koers uit deze neerwaartse trend te trekken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie