Kevin Schijven Kevin Schijven
05/07/2021 08:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2021 08:57

Bitcoin dipt weer na test weerstand, ethereum en cardano volgen, DeFi blijft het goed doen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dipt weer na test weerstand, ethereum en cardano volgen, DeFi blijft het goed doen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Afgelopen weekend lieten de bulls eindelijk weer van zich horen en kleurde de cryptocurrency markt mooi groen. Echter bleef de markt niet in deze positieve trend zitten en afgelopen nacht dipten veel crypto weer omlaag. De meeste koersen kleuren vandaag rood, toch staat een groot deel alsnog in het groen ten opzichte van een week geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) vond vrijdag een voorlopige bodem rond $33.000 en zag vervolgens een behoorlijk sterk herstel in het weekend. De bitcoin koers tikte rond middennacht $36.000 aan, maar kwam daar te veel weerstand tegen en maakte toen een flinke correctie van 5% omlaag.

Op het moment van schrijven lijkt bitcoin weer een bodem te vinden rond $34.250, maar mocht deze het toch begeven, dan keldert de koers wellicht terug naar de supportzone rond $33.000 of zelfs $32.000. Mocht deze toch standhouden, dan is het wellicht mogelijk dat we een test van de weerstand rond $37.000 en $38.000 deze week nog zien. Met een relatief laag handelsvolume is het echter ook zeer mogelijk dat we nog een tijdje vastzitten in het huidige bereik.

Voor members van Crypto Insiders die graag een uitgebreidere analyse van de bitcoin koers willen zien, is de koersvideo van Michiel een aanrader!

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) bereikte om middennacht een piek van $2.400, maar werd daar toen ook sterk afgewezen. De ether koers daalde gedurende nacht met 6% omlaag en vond vanochtend een bodem rond $2.250. Desondanks staat ether alsnog 15,5% in de plus ten opzichte van een week geleden en lijkt de koers vooralsnog in opwaartse trend te zitten.

Cardano (ADA) piekte om middennacht op $1,50 maar zakt nu weer terug naar $1,42. Dogecoin (DOGE) is de enige koers in de top 10 die in het rood staat ten opzichte van een week geleden en zakt vandaag verder omlaag naar $0,243.

Vooral decentralized finance (DeFi) presteren de laatste dagen weer goed. Uniswap corrigeert 3% omlaag, maar staat alsnog 19% in de plus ten opzichte van een week geleden. Compound (COMP) had afgelopen week een enorme rally en staat 65% in de plus ten opzichte van een week geleden.  Ook aave (AAVE) en maker (MKR) staan beide 30% in de plus vergeleken met vorige week, maar het is synthetix (SNX) die vandaag het hardst stijgt. De SNX koers staat 20% in de plus vandaag en 42% ten opzichte van een week geleden.

In de top 100 zien we nieuwkomer titanswap (TITAN) na een enorme rally flink corrigeren. De TITAN koers staat vandaag 18% in de min, maar alsnog meer dan 90% in de plus vergeleken met een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie