Ivo Melchers Ivo Melchers
22/02/2024 20:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2024 15:56

Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom

Foto: Champ008/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat de komende tien maanden een gigantische koers rally te wachten, volgens de bekende Amerikaanse financiële analist Tom lee. Naar zijn mening zou de bitcoin koers dit jaar tot een piek van 150.000 dollar kunnen stijgen. In een interview geeft hij drie aanjagers voor de mogelijke koersexplosie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

194% bitcoin stijging

Lee, partner en hoofdonderzoeker bij Fundstrat Global Advisors, was gisteren te gast bij CNBC’s Squawk Box. In een interview besprak hij de recente markttrends en de stand van zaken wat betreft Bitcoin.

Hij deelde zijn buitengewoon optimistische voorspelling, waarin hij suggereerde dat de prijs van bitcoin dit jaar nog zou kunnen stijgen tot 150.000 dollar. Met een actuele koers van zo’n 51.000 dollar zou dit een stijging van maar liefst 194 procent impliceren.

De miljardair noemt drie mogelijke katalysatoren: de aanstaande Bitcoin halving, de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), en de verwachte versoepeling van het monetaire beleid.

“Je ziet de vraag toenemen met de nieuwe ETF’s, je ziet het aanbod afnemen met de halvering, en als het monetair beleid versoepelt zoals we verwachten, is dat ondersteunend voor risico-activa,’’ zo vertelde Lee.

Advertentie

Katalysatoren voor bitcoin onder de loep

De Bitcoin halving zal ergens in april plaatsvinden en resulteert in een halvering van de beloningen voor miners, ofwel de toevoer van nieuwe bitcoins. Het maakt bitcoin schaarser, en heeft in het verleden geleid tot gigantische prijsstijgingen.

De bitcoin ETF’s betraden vorige maand de Amerikaanse beurzen en zijn vooralsnog een groot succes. Momenteel stroomt er iedere dag honderden miljoenen dollars richting de nieuw gelanceerde fondsen, wat de koers logischerwijs ten goede komt.

Tot slot verwijst Lee naar de mogelijke renteverlagingen vanuit de Amerikaanse centrale bank. Dit zou het aantrekkelijker maken voor investeerders om hun geld in risicovolle activa zoals bitcoin te stoppen.

Met name de aanstaande halving en de weerzinwekkende instroom bij bitcoin ETF’s zorgen momenteel voor een enorme lading optimisme op de cryptomarkt. Dit heeft de bitcoin koers dan ook geen windeieren gelegd: deze staat momenteel grofweg 20 procent hoger dan aan het begin van de maand. Volgens Lee is dit echter slechts het begin van indrukwekkende bullmarkt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie