bitcoin_dominantie_op_55_procent_in_langzaam_herstellende_markt

Bitcoin dominantie op 55% in langzaam herstellende markt

0

Over de laatste 24 uur hebben de crypto markten een van de grootste prijsdalingen meegemaakt in tijden. Hoewel de crypto markt een dip onder de $200 miljard wist te vermijden, wordt door een niet overtuigend herstel de dominantie van Bitcoin (BTC) nog hoger gepushed.

Nu dat tokens sterk verloren tegenover BTC is haar dominantie index sterk gestegen: Over deze laatste 24 uur behaalde BTC namelijk een dominantie index van 55 procent, haar hoogste punt sinds de piek van crypto evaluaties in december 2017.

bitcoin_dominantie_op_55_procent_in_langzaam_herstellende_markt_grafiek

Goldman niet de oorzaak

Over de afgelopen dagen waren de crypto-nieuwssites vol over geruchten dat de Amerikaanse investment bank Goldman Sachs haar plannen voor een crypto trading desk zou stopzetten. Echter liet Goldman’s Chief Financial Officer Martin Chavez als snel weten dat de geruchten geen basis van waarheid hebben. Op de TechCrunch conferentie in San Francisco zei Chavez:

Ik dacht niet dat ik mezelf ooit deze term zou horen gebruiken, maar ik moet het nieuws toch echt omschrijven als fake news

Echter laat dit ook weten dat de geruchten over Goldman’s stopzetten van haar trading desk niet de directe oorzaak zijn geweest voor de prijsdaling van BTC, welke met meer dan 12 procent daalde van $7.400 naar $6.400. Zouden de geruchten de oorzaak zijn geweest dan hadden de woorden van Chavez voor een directe marktreactie naar vorige levels moeten leidden.

Met BTC nog steeds rond de $6.500 en een onovertuigend marktherstel, ondanks de duidelijke woorden van Goldman CFO Chavez, lijkt het ernaar dat de prijsdaling andere oorzaken heeft. Waarschijnlijk ligt het meer aan de overvloed aan sell-side investeerders en grote verkoopdruk op BTC die al sinds augustus aan het opbouwen is.

Bitcoin’s volgende zet?

Het is niet uit te sluiten dat, als BTC niet weer naar haar vorige levels boven de $7.000 weet te herstellen binnen 48 uur, dat een dip naar de $6.000 erg waarschijnlijk wordt. Soortgelijke bewegingen waren al eerder te zien dit jaar in april, juni en augustus. Echter zou een dip naar de $6.000 bottom de weg kunnen openen voor een positieve prijsbeweging in de komende maanden.

Ondertussen zorgen de lage handelsvolumes en USDT activiteit ervoor dat tokens en kleinere cryptos zullen blijven verzwakken tegenover BTC en de dollar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws