Kevin Schijven Kevin Schijven
11/01/2021 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2021 10:15

Bitcoin- en crypto-markt ondergaat hevige correctie, miljarden dollars aan posities geliquideerd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin- en crypto-markt ondergaat hevige correctie, miljarden dollars aan posities geliquideerd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De gehele crypto-markt heeft de afgelopen 24 uur een behoorlijke klap ontvangen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies in circulatie kwam vorige week voor het eerst boven $1 miljard uit. Vandaag is deze echter van zo’n $1,1 miljard richting de $900 miljoen gezakt, en een verdere daling ligt wellicht in het verschiet.
Bitcoin (BTC) bereikte afgelopen vrijdag nog een nieuwe all-time high (ATH) van $41.950, maar verloor sinds gisteren maar liefst 20% in waarde in een hevige correctie die de prijs van $41.200 naar $32.850 bracht. Momenteel herstelt de koers weer lichtjes omhoog richting $35.000, maar de echte bodem is wellicht nog niet gevonden.
Ethereum (ETH) bereikte, net voordat alle koersen omlaag schoten, nog een nieuw record rond $1.345. Dat is maar $100 verwijderd van de all-time high (ATH) uit januari 2018. Vervolgens daalde de koers met bijna 25%, maar weet vooralsnog net boven de $1.000 stand te houden.
Deze hevige marktcorrectie gaat gepaard met een enorme hoeveelheid aan liquidaties. Volgens gegevens van Bybt.com zijn in de afgelopen 24 uur maar liefst $2.76 miljard posities geliquideerd van 268.185 handelaren. Bijna 90% hiervan waren long posities.
De grootste hoeveelheid aan liquidaties vond plaats op cryptocurrency-exchange Binance, namelijk meer dan een miljard aan USD. De grootste verliezer was een handelaar op BitMEX met een positie van $10 miljoen die werd geliquideerd.
Vanwege de extreem snelle koersstijgingen sinds de jaarwisseling, zagen meerdere analisten een correctie wel aankomen. Men moet er ook rekening mee houden dat een nieuwe bodem wellicht nog niet is gevonden.
Voor sommige handelaren zorgen dit soort momenten voor veel paniek, anderen zien dit juist als een kans om de dip te kopen. Bekijk hier de video van Crypto Insider Michiel voor een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie