Kevin Schijven Kevin Schijven
10/11/2021 09:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2021 09:37

Bitcoin en ethereum consolideren na dipje, binance coin en litecoin stijgen al, loopring gaat nog steeds keihard

Nieuws
Bitcoin en ethereum consolideren na dipje, binance coin en litecoin stijgen al, loopring gaat nog steeds keihard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt begon zondag flink te stijgen en maandagochtend werden meerdere prijsrecords doorbroken, zelfs van de allergrootste crypto op de markt. De totale marktkapitalisatie kwam even heel dicht bij $3,1 biljoen. Na zo een flinke stijging zien we de markt in de afgelopen 24 uur even afkoelen en meerdere koersen omlaag corrigeren. Desondanks blijven ze in een opwaartse trend zitten en is deze correctie wellicht maar van korte duur.

Bitvavo viert Bitcoin halving – Nederlanders ontvangen gratis crypto

Bitcoin

Bitcoin (BTC) vestigde gisterenochtend een nieuwe all-time high (ATH) van ongeveer $68.600. De koers leek in de ochtend nog boven $68.000 stand te kunnen houden, maar in de middag corrigeerde bitcoin toch verder omlaag.

Een dergelijke correctie zagen we ook op 20 oktober gebeuren, toen bitcoin ook piekte met een nieuwe ATH. De koers kwam gisterenavond bij $66.500 uit en maakte toen een flinke bounce terug omhoog naar $68.000.  Echter werd bitcoin daar direct afgewezen en daalde de koers vervolgens richting $67.000. Ook hier kon bitcoin vooralsnog geen support vinden en zakte de koers vanochtend verder, terug naar die $66.500.

De afgelopen paar uur lijkt bitcoin vooralsnog hier stand te kunnen houden. Mocht bitcoin hier een bodem vinden en herstellen, dan ligt er dus weerstand rond $67.000 en $68.000 die de koers moet doorbreken voordat we weer gelijk een nieuwe ATH zien.

Het is echter ook mogelijk dat bitcoin eerst een verdere pullback maakt en dieper corrigeert, zoals enkele weken geleden. Dan liggen er meerdere supportlevels vlak hieronder, maar bitcoin zou echter, zoals enkele weken geleden, naar $58.000 kunnen dalen. Aangezien bitcoin vooralsnog in een opwaartse trend zit, lijkt de kans groot dat de koers al eerder een higher low maakt.

Advertentie

Ethereum

Ook ethereum (ETH) bereikte gisterenochtend een nieuwe ATH, de koers tikte toen even $4.850 aan. Vervolgens daalde ether de rest van de dag langzaam, al ging het met behoorlijk schommelende koersbewegingen. Ether kwam uiteindelijk vanochtend even onder $4.700 uit, maar begon toen weer te stijgen. Kan de koers nu gelijk herstellen? Het lijkt er helaas op dat ether momenteel al veel weerstand rond $4.750 tegenkomt. Toch lijkt de $5.000 niet heel ver weg meer te zijn.

Bitvavo viert Bitcoin halving – Nederlanders ontvangen gratis crypto

Binance Coin & Litecoin

Binance coin (BNB) daalde gisteren mee met de bovenstaande twee crypto, maar lijkt nu al sterk te herstellen. De koers schiet op het moment van schrijven plotseling hard omhoog van $627 naar $650, een stijging van 3,7%, maar loopt hier nu wel tegen weerstand aan. Is dit een teken dat de rest van de koersen ook op het punt staan te stijgen? BNB nam afgelopen week ook al het voortouw.

Vlak buiten de top 10 is litecoin (LTC) het nog steeds goed aan het doen. Litecoin begon maandag hard te stijgen en dat zette gisteren door. De koers kwam uiteindelijk bij een piek van $273 uit, maar corrigeerde toen even flink omlaag naar $256. Vervolgens begon litecoin alweer te stijgen en komt op het moment van schrijven in de buurt van $270. De koers staat daarmee 8% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 hardste stijgers

Dan hebben we weer enkele koersen in de top 100 die nog harder stijgen. Zo staat zcash (ZEC) 9% in de plus vandaag, quant (QNT) 13% en kadena (KDA) bijna 17%.

Wederom is loopring (LRC) de hardste stijger op de markt. De LRC koers staat weer maar liefst 50% in de plus en inmiddels 655% ten opzichte van twee weken geleden. Loopring vestigde zojuist een nieuwe ATH van $3,22.

Loopring is een layer-2 schalingsoplossing voor het Ethereum netwerk, die wellicht zo goed presteert vanwege de hoge transactiekosten op Ethereum. Dat zagen we begin dit jaar ook met polygon (MATIC) gebeuren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie