Kevin Schijven Kevin Schijven
06/06/2021 09:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2021 09:41

Bitcoin en Ethereum dalen weer na China FUD, deze altcoins staan alsnog dik in de plus deze week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en Ethereum dalen weer na China FUD, deze altcoins staan alsnog dik in de plus deze week

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt kleurt over het algemeen weer rood vandaag. De meeste koersen vingen gisterenmiddag weer een behoorlijke klap waar ze nog niet van hersteld zijn. Dat had wellicht te maken met nieuwe fear, uncertainty & doubt (FUD) uit China:

De totale marktkapitalisatie daalde toen van $1,78 biljoen naar $1,68 biljoen en kwam afgelopen nacht zelfs even bij $1,63 biljoen uit. Sindsdien is de markt weer lichtjes aan het herstellen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) tikte eergisteren nog even $40.000 aan en leek eindelijk op het punt staan om uit te breken. De FUD van Elon Musk hield dat echter tegen. De verwachting was toen dat de BTC koers sowieso nog verder zou dalen, maar de China FUD versnelde dit behoorlijk. Afgelopen nacht leek de support rond $35.000 het zelfs even te begeven, maar toen begon bitcoin toch weer terug te stijgen naar $36.000. Daar lijkt bitcoin momenteel even vast te zitten. De volatiliteit neemt af en ook de dominantie van bitcoin zakt weer onder 40%. Het lijkt erop dat bitcoin zich klaar maakt voor een grote beweging, maar welke kant op?

Altcoins

Ethereum (ETH) koppelt weer los van bitcoin en de correlatie tussen beide koersen neemt af. Ether werd gisteren hard afgewezen rond $2.800 en de koers kwam afgelopen nacht weer bij $2.550 uit. Sindsdien zien we de ether koers een stukje sneller herstellen dan bitcoin en op het moment van schrijven breekt ether weer door $2.700 en staat weer bijna 20% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Alhoewel de meeste koersen vandaag in het rood staan, zijn er een redelijk aantal die goed in het groen staan ten opzichte van een week geleden. IOTA (MIOTA), Filecoin (FIL), Binance Coin (BNB) en VeChain (VET) hebben deze week weer 30% gewonnen, Kusama (KSM), Theta (THETA), AMP (AMP) en Curve (CRV) staan meer dan 40% in de plus en Solana (SOL) zelfs bijna 50%. Theta Fuel (TFUEL) was deze week de grootste stijger met maar liefst 60%.

Er is toch ook een koers in de top 100 die vandaag groen kleurt en dat is waves (WAVES). De koers van waves steeg vanochtend plotseling met 15% omhoog van ongeveer $14,1 naar $16,3.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie