Kevin Schijven Kevin Schijven
11/07/2021 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2021 09:45

Bitcoin en ethereum dippen weer iets, dogecoin daalt harder – deze altcoins zetten hun rally juist door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum dippen weer iets, dogecoin daalt harder - deze altcoins zetten hun rally juist door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt lijkt zich momenteel in een wat onzeker stadium te begeven. Investeerders lijken aarzelend te zijn om bij te kopen en wachten wellicht eerste een grote beweging af, maar daarom blijft een uitbraak wellicht ook nog even uit. De totale marktkapitalisatie blijft vandaag rond $1,4 biljoen hangen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) herstelde vrijdagmiddag ietsjes, steeg toen van $32.750 naar $34.000 en bleef daar stabiel. Gisterenavond piekte de koers nog even flink omhoog naar $34.350, maar werd vervolgens sterk afgewezen. De BTC koers kelderde binnen uur omlaag naar $33.400 en dipte later zelfs even naar $33.185.

Gedurende afgelopen nacht zag bitcoin weer een licht herstel, maar de koers bleef hangen in een lager bereik dan op zaterdag en schommelde heen en weer tussen $33.400 en $33.800. Op het moment van schrijven is bitcoin lichtjes aan het stijgen, echter blijft handelsvolume alsmaar afnemen waardoor de kans op echte grote uitbraak momenteel zeer klein lijkt. De markt blijft huiverig over wat het effect van de enorme ontgrendendling van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aankomende week zal hebben.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) piekte gisterenavond nog met een behoorlijke beweging omhoog naar $2.165, maar werd toen ook hard afgewezen en kelderde binnen uur weer helemaal terug naar $2.085. Gedurende de nacht schommelde ether weer even omhoog naar $2.135, maar daalde toen weer terug naar die $2.085. Ook het handelsvolume van ether blijft alsmaar afnemen waardoor de kans groot lijkt dat de koers nog tijdje in dit bereik zal blijven vastzitten.

In de top 10 is dogecoin (DOGE) weer de hardste daler. De recente opleving die de tweet Tesla CEO Elon Musk op vrijdag teweegbracht, was uiteindelijk maar van korte duur. De dogecoin koers staat vandaag 3,5% in de min, 15% ten opzichte van een week geleden en 36% ten opzichte van een maand geleden. Daarmee komt de DOGE koers vandaag op $0,20 uit.

In de top 100 zien we een paar crypto koersen nog harder dalen. Celsius (CEL) staat 4% in de min en solana (SOL) 5%. Axie infinity (AXS) verliest vandaag 8% van zijn waarde, maar staat door zijn enorme rally alsnog maar liefst 124% in de plus deze week. De grootste verliezer vandaag is telcoin (TEL), de TEL koers staat 15% in de min vandaag en zelfs 36% deze week.

Toch kleuren ook een aantal koersen groen vandaag. Terra (LUNA) blijft zijn stijging doorzetten en pakt vandaag weer bijna 4% en staat deze week 45% in de plus. Near (NEAR) en internet computer (ICP) pakken beide 4% maar staan alsnog in het rood ten opzichte van een week geleden. Cosmos (ATOM) staat vandaag 6% in de plus en 25% deze week. Stacks (STX) zet zijn enorme rally door en pakt weer 13% en staat 64% in de plus deze week, maar flow (FLOW) is wederom de winnaar en staat vandaag 15% in de plus en zelfs 88% deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie