Kevin Schijven Kevin Schijven
21/11/2021 10:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2021 10:48

Bitcoin en ethereum herstellen verder, avalanche haalt shiba inu in en nieuwe ATH’s voor al deze altcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_en_ethereum_herstellen_verder_avalanche_haalt_shiba_inu_in_en_nieuwe_ATH_voor_al_deze_altcoins

De cryptocurrency markt zakte afgelopen week flink omlaag. De totale marktkapitalisatie lag begin deze week nog rond $3 biljoen en kwam vrijdagochtend even bij $2,55 biljoen uit, een verlies van $450 miljard. Toch lijkt het er voorlopig op dat vrijdag de dieptepunt van deze dip werd bereikt.

De rust lijkt terug te keren en de markt begint groen te kleuren. Vrijdag begonnen veel koersen te herstellen en dat zet vooralsnog dit weekend door. De totale marktkapitalisatie bereikte vannacht even 2,8 biljoen, maar zakt vanochtend naar $2,77 biljoen. Toch bereiken meerdere altcoins al nieuwe all-time highs (ATH’s) vanochtend.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin

Bitcoin (BTC) zakte vrijdagochtend helemaal naar $55.600 en veroorzaakte daarmee behoorlijk wat paniek op de markt. Toch lijkt bitcoin rond die 50-dagen moving average een bodem voor nu te hebben gevonden. Bitcoin is sinds die dip aardig aan het herstellen en de koers kwam gisteren alweer even bij $59.000 uit. Het ziet er echter nog niet heel stabiel uit en bitcoin maakte gisteren aan het eind van de middag weer een flinke dip naar $57.500.

Vervolgens maakte bitcoin een hele sterke bounce en schoot de koers in een ruk naar $60.260, een stijging van 4,8% in een uur. Toch kon bitcoin nog niet aan deze $60.000 vasthouden en daalde de koers gedurende nacht richting $59.000. In de afgelopen uren schommelt bitcoin tussen $58.900 en $59.450. Het bereik lijkt steeds kleiner te worden, dus wellicht dat de koers op het punt weer staat om weer uit te breken, maar is dat omhoog of omlaag? De on-chain gegevens tonen nog altijd een bullish beeld, het aanbod op cryptocurrency-exchanges neemt nog steeds af:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) correleert nog steeds sterk met bitcoin. Ether dipte vrijdag naar $3.950 en kon gisteren alweer naar $4.300 herstellen. Ether maakte eind gisterenmiddag ook een dipje, kwam toen bij $4.200 en schoot vervolgens keihard omhoog naar $4.450. Ook voor ether was daar de weerstand voor nu nog iets te groot. Ee koers zakt weer iets omlaag en schommelt momenteel tussen $4.350 en $4.400. Grote kans dat als bitcoin uitbreek, ether weer volgt.

De rest van de top 10 blijft echter iets achter vandaag. Solana (SOL), ripple (XRP), polkadot (DOT) en dogecoin (DOGE) staan allemaal ongeveer 1% in het rood. Vlak buiten de top 10 zien we shiba inu (SHIB) nog steeds dalen. De SHIB koers maakte gisterenavond ook even een sprongetje, maar corrigeerde vervolgens harder omlaag. SHIB komt vanochtend bij $0.000046 uit na een daling van 5% in 24 uur, de koers staat nu 46% onder de ATH van drie weken geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe ATH’s

Daarentegen blijft avalanche (AVAX) alsmaar stijgen. Avalance heeft nu zelfs de 11e plek op het lijstje van grootste crypto van shiba inu afgepakt. AVAX staat vandaag weer 14% in de plus, bijna 40% deze week en zelfs 120% deze maand. De koers vestigde vanochtend nog een nieuwe ATH van $138,23. De marktkapitalisatie van AVAX komt nu voor het eerst boven $30 miljard uit, zeer vlakbij dogecoin (DOGE) terwijl shiba inu naar $25 miljard zakt.

Dan hebben we nog een handjevol opvallende stijgers. Crypto.com (CRO) staat weer 11% in de plus, 60% deze week en bereikte zojuist een nieuwe ATH van $0,629226. Ook harmony (ONE) staat 11% in de plus. Elrond (EGLD) staat bijna 13% in de plus vanochtend en bereikte zojuist een nieuwe ATH van $399. Kan EGLD door $400 breken? Arweave (AR) staat 15% in de plus en komt bij $72 uit, dat is echter alsnog 20% onder ATH van 2 weken geleden.

Verreweg de hardste stijger op de markt vandaag en deze week is gala (GALA). Deze “metaverse” token staat vandaag 26% in de plus en bijna 400% (!) deze week. GALA bereikte zojuist een nieuwe ATH van $0,476253.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie