Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2021 08:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2021 08:56

Bitcoin en ethereum trekken iets aan, XRP en BNB presteren beter, gaan we eindelijk een uitbraak zien?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum trekken iets aan, XRP en BNB presteren beter, gaan we eindelijk een uitbraak zien

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisterenochtend leek de cryptocurrency markt bijna even stil te liggen na een kleine dip, maar later op de dag begonnen de koersen toch eindelijk weer iets aan te trekken. De meeste crypto staan vandaag in het groen en de totale marktkapitalisatie is van $1,44 biljoen naar $1,47 biljoen gestegen.

Gaat de bitcoin koers crashen? Analisten denken van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) hing gisteren rond $33.800 en met een afnemend handelsvolume leek het erop dat de de koers daar nog even vast zou blijven zitten. Later op de dag steeg de bitcoin koers naar $34.000, maar kon hier in eerste instantie niet doorheen breken en bleef hier urenlang tegenaan duwen.

Tegen middennacht brak bitcoin hier toch doorheen en maakte de koers gelijk een flinke beweging omhoog van $33.850 naar een piek van $34.850. Vervolgens corrigeerde bitcoin echter weer snel omlaag, maar vestigde wel een higher low rond $34.200. Bitcoin piekte afgelopen nacht nog twee maal, echter kwamen de pieken steeds iets lager uit.

Toch bevindt btcoin sinds vrijdag langzamerhand in een opwaartse trend en begint de koers er eindelijk voorzichtig bullish uit te zien. Nu dat ook het handelsvolume eindelijk iets toeneemt, ligt een verdere stijging naar de weerstand rond $35.000 wellicht nog in het verschiet. Of er genoeg volume is om hierdoorheen te breken is nog maar de vraag. Ook lijkt de markt huiverig te zijn over wat de impact van de ontgrendeling van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aandelen in de aankomende week zal zijn.

Advertentie

Altcoins

Ook ethereum (ETH) trekt iets aan en piekte driemaal afgelopen nacht. De ether koers kwam rond middennacht op $2.190 uit, maar corrigeerde toen weer terug naar $2.130. Alhoewel de volgende twee pieken steeds iets lager uitkwamen, kwamen de dalen ook steeds iets hoger uit. Langzamerhand lijkt ook ether in een opwaartse trend te komen, maar vooralsnog is er geen stijging in het volume te zien.

In de top 10 zijn vandaag ripple (XRP) en binance coin (BNB) de sterkste stijgers. De XRP koers zit de afgelopen 24 uur in een behoorlijke opwaartse trend waarmee de koers vandaag 4,6% in de plus staat en op $0,65 uitkomt. Hetzelfde geldt voor BNB die vandaag zelfs 4,9% in de plus staat. BNB is de enige crypto uit de top 10 die ten opzichte van een week geleden in de plus staat en wel met 7,6%.

Daarnaast kleuren veel exchange tokens vandaag goed groen. Naast BNB pakt ook crypto.com coin (CRO) 5%, ftx token (FTT) 6%, huobi token (HT) en kucoin token (KCS) 7% en OKB schoot vanochtend plotseling met maar liefst 12% omhoog.

Ook EOS (EOS) trekt vandaag aan en staat 11% in de plus en twee decentralized finance (DeFi) tokens stijgen flink. Aave (AAVE) pakt 9% en synthetix (SNX) zelfs 21%. Telcoin (TEL) is vandaag de hardste stijger en staat maar liefst 24% in de plus.

Ook kleuren enkele koersen rood vandaag en het zijn vooral crypto die vorige week nog een flinke stegen. Flow (FLOW) en decentraland (MANA) dalen met 2,5%, cosmos verliest 4% van zijn waarde en stacks (STX) staat 8,5% in het rood vandaag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie