Kevin Schijven Kevin Schijven
20/08/2021 08:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2021 08:37

Bitcoin en ethereum vinden support en stijgen flink, cardano koers breekt uit en vestigt nieuw record!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en ethereum vinden support en stijgen flink, cardano koers breekt uit en vestigt nieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt is weer flink gegroeid afgelopen nacht. De twee grootste crypto op de markt waren bijna een week lang op zoek naar support en lijken deze eindelijk gevonden te hebben. Bijna alle koersen staan vandaag 5% of meer in de plus. De stijging gaat gepaard met een flinke daling van koper-, ijzer- en staalprijzen doordat China de productie van staal omlaag brengt om de CO2-uitstoot te verlagen. Ook geeft een nieuwe aankondiging van Coinbase wellicht de koersen een boost, maar daarover later meer op Crypto Insiders. De totale marktkapitalisatie van crypto bereikt $2,1 biljoen vanochtend.

Bitcoin beleggers kopen $1,7 miljard aan BTC tijdens dip
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) was de afgelopen dagen zoekend naar een nieuwe bodem en kon uiteindelijk toch standhouden boven $44.000. Gisterenmiddag begon bitcoin weer flink te stijgen, kwam in eerste instantie weerstand rond $46.000 tegen, maar schoot vervolgens gelijk door. De BTC koers bereikte afgelopen nacht een piek van $47.380, corrigeerde vervolgens iets omlaag en hangt sindsdien rond $47.000. Bitcoin staat daarmee bijna 7% in de plus sinds gisterenmiddag en wellicht zien we dit weekend nog een test van de beruchte $50.000. Echter ligt momenteel het volume laag waardoor eerst een correctie omlaag ook mogelijk is.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) hield rond $3.000 stand en volgde gisteren bitcoin mee omhoog. De ether koers kwam eerst weerstand tegen bij $3.050, toen weer rond $3.130, maar brak elke keer weer door. Ether kwam uiteindelijk bij een piek van $3.240 uit en slingert sindsdien rond $3.210. Daarmee staat ether vandaag 7% in de plus, echter zien we bij ether al helemaal geen stijging in het volume.

Cardano (ADA) steelt vandaag weer de show. De ADA koers hield gisteren stand rond $2,10 en begon, rond dezelfde tijd als de bovenstaande twee crypto, hard te stijgen. ADA kwam eerst flink wat weerstand rond $2.30 tegen, vervolgens weer rond $2,40, maar brak toch telkens weer door. Uiteindelijk bereikte ADA vanochtend zelfs een nieuwe all-time high (ATH) van $2,54 na een stijging van maar liefst 21%. Op het moment van schrijven zakt ADA weer iets omlaag en komt de koers weer onder $2,50 uit. Het handelsvolume is flink aan het stijgen en mocht ADA snel support vinden, dan zit wellicht nog een verdere stijging dit weekend in het verschiet.

Van de top 10 grootste crypto staat ook binance coin (BNB) vandaag 7% in de plus en ripple (XRP) en polkadot (DOT) zelfs 10,5%. Alleen solana (SOL) blijft vandaag achter, maar die had al een enorme rally eerder deze week. De enige koersen die vandaag diep rood kleuren zijn terra (LUNA) en audius (AUDIO), maar beide koersen stegen ook al eerder deze week hard omhoog. Verder staat vechain (VET) 11% in de plus, polygon (MATIC) en ftx (FTT) 12%, safemoon (SAFEMOON) en helium (HNT) 14% en tot slot is the graph (GRT) de hardste stijger vandaag op de markt en staat bijna 20% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie