Ivo Melchers Ivo Melchers
04/01/2024 21:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2024 08:32

Bitcoin ETF-kanshebbers zetten nieuwe veelbelovende stap

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF-kanshebbers zetten nieuwe veelbelovende stap

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF) kanshebbers Fidelity, Grayscale en VanEck hebben een nieuwe stap gezet in de race om een beursfonds op de Amerikaanse markt te krijgen. Terwijl het beslissende moment nadert voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een beslissing te vellen, hebben eerder genoemde giganten een zogenoemde formulier 8-A ingediend. Wat betekent dit precies?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF race: registratie van effecten

Vermogensreus Fidelity was gisteren de eerste van de drie die een dergelijk formulier indiende bij de SEC. Vandaag volgde zowel crypto-vermogensbeheerder Grayscale en vermogensbeheerder VanEck.

Het formulier is een belangrijk document in het proces van het registreren van effecten, zoals in dit geval een Bitcoin spot-ETF, en het streven naar goedkeuring van de financiële waakhond voor het aanbieden aan het publiek.

Het indienen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat het bedrijf voldoet aan de regelgeving en normen die door de SEC zijn vastgesteld. Het betekent een registratie waarmee uitgevers op een beurs kunnen handelen zodra het product is goedgekeurd.

Advertentie

Deadline Bitcoin ETF nadert

De spanning omtrent de mogelijke komst van een Bitcoin beursfonds loopt steeds hoger op in het crypto-land. Al maanden wordt er gespeculeerd dat de SEC uiterlijk 10 januari een lading aanvragen zal goedkeuren. Nu deze dag steeds dichterbij komt, groeien de emoties steeds sterker.

Zo kreeg de bitcoin koers gisteren nog een flinke tik te verduren nadat onderzoeksbureau Matrixport aangaf niet mee te gaan in het marktconsensus van een massa-goedkeuring. Analisten van Matrixport verwachten dat de toezichthouder pas ergens in het tweede kwartaal groen licht zal verkondigen.

Vandaag staat de prijs van bitcoin echter weer flink in de plus dankzij geruchten van een potentiële ETF goedkeuring. Om precies te zijn is bitcoin met 2,57 procent gestegen tot een actuele prijs van grofweg 44.000 dollar.

Er staan ons in ieder geval spannende tijden te wachten in de komende zes dagen. Op 10 januari verstrijkt de allerlaatste deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares, en dus zal de SEC in ieder geval tot een besluit moet komen voor deze poging. Veel analisten denken echter dat de toezichthouder een groot aantal aanvragen goed zal keuren, om zo een concurrentievoordeel te voorkomen.

Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert de crypto-quiz over 2023. Morgen, 5 januari, om 13:00. Win 5 miljoen shiba inu (SHIB), 20 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie