Erik Juffermans Erik Juffermans
29/01/2024 21:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2024 18:30

Bitcoin ETF’s behalen steeds meer succes, uitstroom remt verder af

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's behalen steeds meer succes, uitstroom remt verder af

Foto: Nikola93/Shutterstock

Elf handelsdagen geleden werden de Amerikaanse bitcoin (BTC) spot ETF’s gelanceerd. Sindsdien heeft het niet bepaald meegezeten voor de bitcoin koers. Grotendeels vanwege de outflows vanuit het GBTC ETF van Grayscale daalde de BTC koers flink. Dag na dag zag het fonds geld uitstromen, maar het lijkt er nu op dat de uitstroom van kapitaal uit het Grayscale ETF aan het afnemen is.

Bitcoin miners zijn niet meer welkom in Noorwegen met nieuwe wet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

GBTC uitstroom neemt af

Op maandag noteerde GBTC een uitstroom van 8600 BTC ter waarde van $360 miljoen. Afgelopen vrijdag was dit nog 10.900 BTC ter waarde van $450 miljoen. De uitstroom van GBTC begint dus af te zwakken.

James Seyffart van Bloomberg meldt dat er sinds de start van GBTC als spot bitcoin ETF al $5 miljard aan uitstroom is genoteerd. Op maandag was dit dus $360 miljoen. Ondanks de aanhoudende uitstroom van GBTC compenseerden de andere ETF’s dit op maandag. In totaal werd er gezamenlijk $759 miljoen aan instroom genoteerd.

Na GBTC is het IBIT ETF van Blackrock de grootste speler. Momenteel telt het beursfonds meer dan 52 duizend BTC met een waarde van meer dan $2 miljard. Opmerkelijk is overigens dat de dagelijkse instroom van BTC bij het IBIT ETF hoger is dan het aantal BTC dat per dag door miners wordt gegenereerd. Elke dag worden er namelijk 900 bitcoin gemined. De klanten van Blackrock alleen al kopen twee tot vijf keer meer BTC dan dat.

Advertentie

Positieve signalen voor bitcoin

Deze week zal gaan aantonen of de uitstroom vanuit het GBTC ETF zal blijven afremmen, en of de instroom van de overige ETF’s zal blijven toenemen. Overigens keurt Google vanaf vandaag de advertenties voor bitcoin ETF goed. Ook dit zou een katalysator kunnen vormen voor de bovenstaande ontwikkelingen.

Ook mintte Tether, de uitgever van USDT, vandaag maar liefst 1 miljard nieuwe USDT tokens. Normaal gesproken gaat een nieuwe instroom aan USDT tokens gepaard met stijgende crypto koersen. Al met al ziet het er na de teleurstellende dagen op de crypto markt momenteel dus helemaal niet zo verkeerd uit.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie