Kevin Schijven Kevin Schijven
20/03/2024 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 10:55

Bitcoin ETF’s ervaren enorme uitstroom in slechtste dag ooit

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's zien enorme uitstroom in slechtste dag ooit

Foto: Summit Art Creations/Shutterstock

Na de zogeheten pre-halving rally, lijkt bitcoin (BTC) nu een pre-halving correctie te ondergaan. Echter, niet alleen de koers krijgt deze week klappen.

Ook de nieuwe bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) presteren plotseling opvallend ondermaats. De nieuwe beursgenoteerde fondsen behaalden gisteren op 19 maart een nieuw record qua netto uitstroom.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag ooit

Een week geleden, op 13 maart, beleefden de bitcoin-ETF’s nog hun beste dag ooit met een netto instroom van meer dan $1 miljard.

Op maandag 18 maart zagen de fondsen echter een netto uitstroom van $153,4 miljoen. Dit was slechts iets minder dan het record van 24 januari, toen er $158,4 miljoen uit de fondsen stroomde.

De uitstroom op maandag kwam natuurlijk weer door het GBTC fonds van Grayscale Investments. Het GBTC fonds zag maandag een recorduitstroom van maar liefst $642,5 miljoen. Deze uitstroom werd enigszins goedgemaakt door een instroom van $451,5 miljoen naar het IBIT fonds van BlackRock.

Dat verliep gisteren op 19 maart echter iets anders. Hoewel de uitstroom bij Grayscale afnam van $642,5 miljoen naar $443,5 miljoen, nam ook de instroom naar het BlackRock fonds flink af.

De instroom naar IBIT kwam gisteren op slechts $75,2 miljoen uit. Alleen op de eergenoemde 24 januari en op 6 en 7 februari kwam de instroom naar IBIT iets lager uit.

Dat betekent dat gisteren de bitcoin-ETF’s een netto uitstroom van liefst $326,2 miljoen zagen. Dat is meer dan twee keer zoveel als het oude record.

Advertentie

Hoop op Ethereum ETF’s verdwijnt

Ondertussen komt er ook slecht nieuws naar buiten over de ethereum (ETH) ETF’s.

De bekende ETF-experts van Bloomberg verwachten namelijk niet meer dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort de eerste ethereum spot-ETF’s zal goedkeuren.

Aan het begin van dit jaar schatten zij de kans op goedkeuring door de SEC tegen eind mei nog hoog in, maar deze verwachting is nu volledig bijgesteld.

James Seyffart van Bloomberg meldt dat hij inmiddels geen goedkeuring meer verwacht en dat komt omdat de SEC geen dialoog voert met de aanvragers.

Dit was namelijk wel het geval met de bitcoin-ETF’s. Voordat de bitcoin-ETF’s werden goedgekeurd, had de SEC talloze ontmoetingen met de vermogensbeheerders over hun aanvragen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie