Kevin Schijven Kevin Schijven
01/03/2024 12:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2024 11:56

Bitcoin ETF’s staan op de vooravond van “nog grotere” kapitaalgolf

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ETFs de Bitcoin registran entrada de miles de millones en una semana

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

De nieuwe Amerikaanse bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s), of beursgenoteerde fondsen, presteren zelfs beter dan verwacht.

Aanvankelijk hadden ze niet het gewenste effect op de koers en presteerden ze tegen eind januari ondermaats. In februari trokken ze echter weer sterk aan en ook de koers begon eindelijk hard te stijgen.

Toch kunnen we mogelijk een nog grotere golf aan kapitaal naar de ETF’s zien in de komende maanden, zegt een vermogensbeheerder.

Nog grotere golf van kapitaal komt naar de bitcoin ETF’s

Volgens Matt Hougan, CIO van Bitwise, zal er een “nog grotere golf” van institutioneel kapitaal naar de nieuwe bitcoin-ETF’s gaan. Dat zal volgens Hougan gebeuren wanneer de “grote effectenhuizen” de bitcoin-ETF’s aan hun klanten zullen bieden.

“Ik denk dat er binnen een paar maanden een nog grotere golf aankomt, wanneer we de grote effectenhuizen in actie zien komen,” aldus Hougan in een interview op 29 februari met CNBC.

Effectenhuizen, of internationale brokeragebedrijven, zijn instellingen die zich bezighouden met de handel in effecten, zoals aandelen en obligaties, en die vaak ook andere financiële diensten zoals vermogensbeheer en financieel advies bieden.

Toevallig kon je eerder vandaag op Crypto Insiders lezen dat Morgan Stanley, een van de grootste banken en effectenhuizen, overweegt om de bitcoin-ETF’s aan zijn klanten te bieden.

Volgens Bloomberg zijn twee andere grote effectenhuizen, Bank of America’s Merrill Lynch and Wells Fargo, inmiddels al begonnen met het aanbieden van de ETF’s.

ETF’s zijn bitcoins “IPO moment” en kunnen koers naar $200.000 sturen

Hougan noemt de lancering van de ETF’s “bitcoins IPO moment”. Een initial public offering (IPO) is een methode waarmee veel grote bedrijven beursgang maken en nieuw kapitaal aantrekken.

Volgens Hougan zorgen de bitcoin-ETF’s voor de sterke prijsstijging, omdat er te veel vraag is en niet genoeg aanbod.

Hougan zegt dat Bitwise aan het begin van dit jaar nog had verwacht dat bitcoin in 2024 naar een nieuwe all-time high zal stijgen boven $80.000. Door de sterke prestaties van de ETF’s denkt Hougan inmiddels dat de bitcoin koers boven $100.000 of zelfs $200.000 kan gaan dit jaar.

Bitwise lanceerde in januari zelf ook een bitcoin-ETF. Er is al meer dan $1 miljard gestroomd naar het BITB van Bitwise. Ondanks de sterke prestatie, loopt het ver achter op concurrenten BlackRock en Fidelity.

De bitcoin-ETF’s hadden gezamenlijk een sterke week, maar dat viel gisteren tegen door een grote uitstroom bij de ETF van Grayscale.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie