Ivo Melchers Ivo Melchers
18/01/2024 21:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2024 20:15

Bitcoin ETF’s zijn op dreef, en halen zilver ruimschoots in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF’s zijn op dreef, en halen ruimschoots zilver in

Foto: Nature’s Charm/Shutterstock

Exact een week geleden werden Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) gelanceerd op de Amerikaanse beurzen. In totaal werden elf dergelijke beursfondsen geïntroduceerd, en deze blijken flink in trek te zijn onder investeerders. In termen van beheerd vermogen zijn de ETF’s van zilver zelfs overtroffen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin overtreft zilver

Zilver was voorheen het op één na grootste op zichzelf staande grondstof-ETF in termen van activa onder beheer in de Verenigde Staten. In totaal zijn er vijf ETF’s voor het witte metaal, en volgens ETF Database komt het totale beheerde vermogen uit op ongeveer 11,5 miljard dollar.

CC15Capital liet vandaag op sociale mediaplatform X weten dat alle bitcoin ETF’s tezamen nu 660.540 BTC vasthouden. Tegen de huidige bitcoin koers komt dit overeen met 27,5 miljard dollar. Hiermee heeft bitcoin zilver wat dat betreft ruimschoots ingehaald.

Goud staat met kop en schouders bovenaan in de ETF-ranglijst voor grondstoffen. Fondsen in de Verenigde Staten die goud aanhouden, beheren gezamenlijk een vermogen van 96,3 miljard dollar, verdeeld over 19 ETF’s.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart deelde vandaag op X een update van de huidige stand van zaken wat betreft de bitcoin ETF’s. Na de vierde handelsdag staan de ETF’s gezamenlijk op een cumulatief handelsvolume van nipt onder de 12 miljard dollar.

Advertentie

BlackRock’s Bitcoin ETF bereikt grote mijlpaal

Eerder vandaag kon je al lezen dat de bitcoin ETF van BlackRock, iShares Bitcoin Trust (IBIT), een gigantische mijlpaal heeft bereikt. De totale waarde van het fonds heeft namelijk de 1 miljard dollar overschreden.

Met een bezit van 25.067 bitcoins komt de totale waarde overeen met 1,04 miljard dollar.

Gezien BlackRock de grootste vermogensbeheerder ter wereld is, komt het niet geheel als een verrassing dat het fonds betere prestaties levert dan zijn concurrenten. Alleen Grayscale’s ETF heeft een forse voorsprong wat betreft bitcoins onder beheer. Echter was dit voorheen al een normaal fonds.

Veel investeerders van Grayscale’s ETF pakken hun koffers sinds de conversie naar een spot ETF vanwege de relatief hoge kosten die ermee gepaard gaan. Het is een van de redenen waarom de bitcoin koers het lastig heeft de afgelopen tijd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie