Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2021 08:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 08:23

Bitcoin, Ethereum, Binance Coin en XRP koersen dik in de plus, wie stijgt vandaag het snelst?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, Ethereum, Binance Coin en XRP koersen dik in de plus, wie stijgt vandaag het snelst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vorige week zorgde fear, uncertainty & doubt (FUD) en roodkleurende koersen voor veel paniek op de cryptocurrency markt. Het was een “historisch capitulatie evenement” met koersen die meer dan 50% van hun waarde verloren en vooral nieuwe investeerders vingen de grootste klappen, aldus analysebedrijf Glassnode:

Deze week beginnen de koersen er een stuk beter uit te zien en het herstel zet vandaag voort. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stond zondag nog op $1,3 miljard en is nu weer terug boven $1,7 miljard. Veel koersen staan alsnog 20 tot 50% in het rood ten opzichte van een week geleden, maar de markt begint weer langzamerhand bullish uit te zien.

Bitcoin (BTC)

De bitcoin (BTC) koers steeg gisteren vanaf $36.000 met maar liefst 12,5% omhoog en kwam gisterenavond zelfs weer even boven $40.000 uit. Rond $40.500 werd de koers echter hard afgewezen. Gedurende nacht zat de bitcoin in een lichte neerwaartse trend, maar de koers vond wellicht vanochtend een voorlopig nieuwe bodem rond $37.775.

Sindsdien zit bitcoin weer in een stijging en de koers doorbrak zojuist weer $39.000. Wellicht gaat de $40.000 opnieuw getest worden vandaag, echter lijkt het handelsvolume af te nemen wat de kans op een doorbraak kleiner maakt. De dominantie van bitcoin begint ook weer af te nemen en daalt vandaag naar 42%.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) lijkt ondertussen weer los te koppelen van bitcoin, tijdens het recente bloedbad nam de correlatie tussen de koersen weer enorm toe. Ethereum lag gisterenochtend op $2.240 en bereikte afgelopen nacht even $2.750, een stijging van bijna 23%. Vanochtend testte de ether koers meerdere malen $2.550, wat een goed teken kan zijn. Ook zien we het handelsvolume snel toenemen, maar voor nu lukt het ether nog niet om opnieuw door $2.700 te breken.

De grootste stijgers

Binance Coin (BNB) steeg zelfs met 26% vanaf $290 gisterenochtend omhoog naar $366 afgelopen nacht. De BNB koers testte vanochtend een bodem rond $335 en vecht nu om door $360 te breken. Ook de XRP (XRP) koers steeg met 26,5% omhoog en doorbrak vanochtend weer de $1.

Opvallend is dat decentralized finance (DeFi), die een van de hardste klappen afgelopen weekend hadden te verduren, nu weer een van de snelste stijgers zijn. PancakeSwap (CAKE) staat 24% in de plus, Uniswap (UNI) 30%, Qtum (QTUM) 33% (dit netwerk omarmde recent DeFi), Yearn.Finance (YFI) 35% en NEXO (NEXO) zelfs 38%.

De grootste stijger vandaag is Ethereum Classic (ETC) en staat zelfs 43% in het groen vanochtend. ETC zag begin mei een enorme rally omhoog, maar zat sinds de all-time high (ATH) van $167 op 6 mei in een neerwaartse trend en die lijkt nu wellicht voorbij te zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie