Kevin Schijven Kevin Schijven
26/05/2021 08:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2021 08:14

Bitcoin, Ethereum & Cardano zetten herstel sterk door, Holo & Polygon snelste stijgers vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, Ethereum & Cardano zetten herstel sterk door, Holo & Polygon snelste stijgers vandaag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het herstel van de koersen zet na de enorme crash van vorige week en afgelopen weekend voorlopig nog goed voort. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is zojuist voorbij $1,8 biljoen gestegen terwijl deze afgelopen zondag nog op $1,3 biljoen stond. Toch is dat nog ver onder de $2,6 miljard van twee weken geleden.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) zakte gisteren in eerste instantie toch eventjes door $37.000 heen, maar wist vervolgens stand te houden rond dit bereik. Gedurende avond hield koers aan $38.000 vast en afgelopen nacht maakte de koers een sprong en wist stabiel boven $39.000 te blijven.

Vanochtend maakte de koers weer een goeie sprong, brak eindelijk weer door $40.000 en kwam onmiddellijk bij $40.800 uit. Vanaf dit punt wordt het moeilijk. Het ziet er nu naar uit dat wellicht een bodem wordt gezocht rond deze $40.000, maar met een laag handelsvolume is het zeer mogelijk dat bitcoin weer door $40.000 zakt.

De koers zou dan weer terug kunnen vallen tot de belangrijke support rond die $37.000-$38.000. Voor nu houdt bitcoin boven $40.000 vast, wat een uitbraak richting $42.000 ook mogelijk maakt. Alhoewel Bitcoin aardig herstelt, groeien veel altcoins weer sneller en zakt de bitcoin dominantie vandaag weer onder 42%.

Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en meer

Ethereum (ETH) zakte in eerste instantie gisteren ook verder terug en vond pas een bodem rond $2.420. Daarna maakte de koers enkele grote sprongen omhoog en doorbrak vanochtend weer even $2.900 na een groei van bijna 20%. Voor nu lijkt daar nog even te veel weerstand te zijn en neemt het handelsvolume af. Mocht Ethereum toch rond $2.900 standhouden, dan zit wellicht een doorbraak door $3.000 vandaag nog in het verschiet.

Cardano (ADA) maakte afgelopen nacht weer een indrukwekkende beweging omhoog. De ADA koers steeg met 24% omhoog van $1,45 naar $1,80 en het ziet er naar uit dat deze stijging nog wel even door kan zetten.

Dogecoin (DOGE) blijft vandaag een beetje achter. De DOGE koers herstelde ook iets afgelopen nacht, maar waar de meeste koersen in de top 100 vandaag goed groen kleuren, staat de DOGE koers voorlopig nog in het rood. De koers zakte net weer onder $0,36 en het handelsvolume neemt af, maar in deze groenkleurende markt is er een grote kans dat ook de stijging van DOGE door zal zetten.

Onder de snelst stijgende koersen zien we vandaag meerdere populaire crypto. Solana (SOL), VeChain (VET), Sushi (SUSHI), OMG Network (OMG) en Chainlink (LINK) staan allemaal 20% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Terra (LUNA) staat zelfs 26% in het groen en Telcoin (TEL) 28%. Ook zien we Polygon (MATIC) wederom hard stijgen en staat bijna 30% in de plus.

De hardste stijger vandaag is Holo (HOT). De HOT koers maakt grote sprongen sinds zondag en staat vandaag weer meer dan 40% in de plus. Holo bereikte zojuist een prijs $0,011, dat is alsnog 65% onder de all-time high (ATH) van $0,031 uit begin april.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie