Kevin Schijven Kevin Schijven
12/08/2021 08:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 08:37

Bitcoin, ethereum en cardano corrigeren na flinke stijging, XRP en deze altcoins alsnog dik in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin, ethereum en cardano corrigeren na flinke stijging, XRP en deze altcoins alsnog dik in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt trok gisteren sterk aan een veel koersen stegen even hard. De totale marktkapitalisatie kwam voor het eerst sinds medio mei weer boven $2 biljoen uit. Na zulke aanzienlijke stijgingen van onder andere bitcoin (BTC) volgt meestal wel een kleine correctie en dat zagen we afgelopen nacht dan ook gebeuren en vanochtend wederom. De totale marktkapitalisatie zakt vanochtend naar $1,94 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Na een weeklang flink te stijgen, lijkt de huidige rally van bitcoin even af te koelen. Bitcoin kon ondanks meerdere pogingen gisteren niet gelijk doorschieten en uit de zone vlak boven $46.000 breken. Eindgisterenmiddag werd een top van $46.700 bereikt, maar vervolgens zakte de bitcoin koers omlaag en kwam afgelopen nacht bij $45.500 uit. De koers herstelde vervolgens nog even terug boven $46.000, maar in de vroege uren van vanochtend kelderde bitcoin weer flink omlaag en dipt op het moment van schrijven onder $45.000.

Desondanks is het zeer mogelijk dat deze $45.000 standhoudt als support en dat bitcoin zijn rally weer snel hervat. Mocht de support niet standhouden, dan is het mogelijk dat bitcoin terugzakt naar $43.000 of zelfs $40.000. Als bitcoin zijn rally voortzet, dan zien we wellicht nog $50.000 deze week, maar dat is verre van zeker en daar ligt waarschijnlijk veel weerstand. De verwachting is dat de bitcoin koers aanstaande vrijdag een zogeheten golden cross vormt, dat is wanneer de 200-dagen moving average de 50-dagen MA doorkruist en is meestal een bullish teken:

Analist Willy Woo merkt overigens op dat het Bitcoin netwerk momenteel harder groeit dan ooit:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) blijft vooralsnog sterk met bitcoin gecorreleerd. De ether koers maakte gisteren nog twee pogingen om door te schieten, maar liep rond $3.265 tegen te veel weerstand aan. In het begin van de nacht herstelde de koers even van $3.165 naar $3.235, maar vanochtend maakt ook ether een flinke dip omlaag en zakt zelfs harder dan bitcoin. Toch lijkt de support rond $3.100 vooralsnog stand te houden en zien we wellicht nu weer herstel.

Cardano (ADA) steeg gisteren keihard omhoog en kwam gisterenmiddag even bij $1,88 uit, maar dipt vanochtend ook goed omlaag. ADA kwam even bij $1,74 uit, maar het ziet er naar uit dat de koers wellicht alweer begint te stijgen.

Ripple (XRP) koers maakte gisteren een behoorlijke sprong omhoog en tikte tegen het eind van de avond even $1,05 aan, het hoogst sinds begin juni. De XRP koers corrigeerde daarna ook iets omlaag, maar nauwelijks vergeleken met de rest van de top 10. XRP kwam vanochtend even op $0,96 uit, maar steekt inmiddels alweer boven $1.00 uit, waarmee de koers vandaag maar liefst 14% in de plus staat. De reden voor deze stijging lijkt met het volgende nieuws te maken te hebben, maar daarover later meer op Crypto Insiders:

Buiten de top 10 corrigeren vandaag de crypto die de afgelopen dagen het hardst stegen, nu juist het hardst omlaag. Elrond (ELGD) staat 6% in de min, flow (FLOW), internet computer (ICP), helium (HNT) en axie infinity (AXS) verliezen zo’n 8% tot 9% van hun waarde. Ravencoin (RVN) staat 11% in de min en safemoon (SAFEMOON) zelfs 13%.

Daarentegen staan polygon (MATIC), near (NEAR) en tron (TRX) alsnog 9% in de plus, klaytn (KLAYTN) 11%, bittorrent (BTT) 14% en xdc (XDC) 26%. Iotex (IOTEX) staat zelfs weer 29% in de plus en de IOTEX koers is inmiddels met maar liefst 400% gestegen in maar anderhalve dag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie