Kevin Schijven Kevin Schijven
11/09/2021 09:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2021 09:34

Bitcoin, ethereum en cardano koersen dalen verder, terra, elrond en quant pakken juist nieuwe ATH’s

Nieuws
Bitcoin, ethereum en cardano koersen dalen verder, terra, elrond en quant pakken juist nieuwe ATH's

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het ziet er helaas naar uit dat de cryptocurrency markt nog geen nieuwe bodem heeft bereikt na de crash van 7 september. De meeste koersen kleuren weer rood ten opzichte van 24 uur geleden en de totale marktkapitalisatie daalt vandaag van $2,19 biljoen naar $2,12 biljoen. Ook de S&P 500 markt is aan het dalen wat wellicht de crypto markt mee omlaag trekt. De markt lijkt na de crash nog huiverig te blijven wat wellicht investeerders weerhoudt om de dip te kopen uit vrees voor verdere dalingen.

Goed of slecht voor Bitcoin? Banken rapporteren beste kwartaal in jaren
Goed of slecht voor Bitcoin? Banken rapporteren beste kwartaal in jaren

Bitcoin

Bitcoin (BTC) kon na de recente crash dus toch niet boven $46.000 standhouden. De koers dook gisterenmiddag al naar $45.000 en maakt na middennacht nog een duik omlaag en tikte tweemaal $44.500 aan. Daar maakte de koers weer een kleine bounce omhoog, maar kwam rond 45.600 te veel weerstand tegen en zakt op het moment van schrijven terug naar $45.000. Daarmee komt bitcoin dus toch onder die 200-dagen moving average (MA) uit.

Of dit een nieuwe bodem is voor bitcoin, valt nog te bezien. Een verdere correctie omlaag naar $44.000 zit wellicht in het verschiet en een hertest van de $50.000 lijkt weer steeds verder weg te zijn. Toch neemt het volume langzamerhand toe en zien de on-chain gegevens er nog zeer bullish uit. Bitcoin staat op het punt om een golden cross te vormen, dat is wanneer de 200-dagen MA de 50-dagen MA doorkruist, en is meestal een bullish teken. Ook blijft de hoeveelheid BTC op cryptocurrency-exchanges dalen:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) volgt weer grotendeels bitcoin, maar de koersschommelingen zijn iets heviger en daardoor staat ether ook dieper in het rood vandaag. Ether kon al eerder deze week niet boven $3.500 standhouden en gisterenmiddag zakte de koers ook door $3.400 en kwam afgelopen nacht zelfs op een dieptepunt van $3.170 uit. Daar maakte ether weer een stuiter omhoog, maar kon niet door $3.300 breken en consolideert momenteel rond $3.250.

Cardano (ADA) houdt iets beter stand dan de bovenstaande twee crypto, maar zakt ook iets verder terug van $2,50 naar $2,40. Dergelijke dalingen zien we ok bij binance coin (BNB) die van $415 naar $405 daalt, bij ripple (XRP), die van $1,10 naar $1,05 daalt, en bij dogecoin (DOGE), die van $0,25 naar $0,24 zakt. Polkadot (DOT), die gisteren nog even flink steeg, zakt in de afgelopen 24 uur het hardst uit de top 10 van $32 naar $29.

Solana (SOL) houdt weer het best stand in de top 10 en leek afgelopen nacht zelfs even uit te breken, maar werd toen afgewezen rond $192 en zakt vanochtend terug naar $180. Vlak buiten de top 10 is terra (LUNA) weer hard aan het stijgen. De LUNA koers bereikte afgelopen nacht een nieuwe all-time high (ATH) van $43,8 na een stijging van bijna 20%, maar corrigeert op het moment van schrijven omlaag naar $40.

Avalanche (AVAX) is ook met 20% gestegen en komt vanochtend op $50 uit. Elrond (EGLD) staat weer 23% in de plus en vestigde zojuist nog een nieuwe ATH van $247,3. De sterkste stijger op de markt vandaag is wederom quant (QNT), die na een stijging van 30%, ook net een nieuwe ATH heeft bereikt van $422.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie