Ivo Melchers Ivo Melchers
11/11/2023 16:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 13:27

Bitcoin fanaat Michael Saylor voorspelt vuurwerk de komende jaren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin fanaat Michael Saylor voorspelt vuurwerk de komende jaren

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Michael Saylor, de medeoprichter en voormalig CEO van het Amerikaanse beursgenoteerde MicroStrategy, is wellicht een van de grootste bitcoin (BTC) bulls van de wereld. De prominente Bitcoiner heeft zich al ontelbare keren positief uitgelaten over de lange termijn van Bitcoin, maar heeft nu zijn verwachting gedeeld voor de komende jaren.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verspreiding Bitcoin adoptie dankzij halving

Saylor stond aan het roer toen MicroStrategy zijn bitcoin-strategie aftrapte. In augustus 2020 zette MicroStrategy als allereerste beursgenoteerde bedrijf BTC op de balans. Het is sindsdien nooit gestopt met kopen en heeft de titel van grootste beursgenoteerde bitcoin-bezitter nooit af hoeven staan. Sinds augustus vorig jaar is Saylor de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy met als reden zich meer op zijn Bitcoin-overtuiging te kunnen focussen.

Deze Bitcoin-overtuiging steekt hij bovendien allesbehalve onder stoelen of banken. Tijdens een toespraak op de 2023 Australia Crypto Convention op 10 november werd Saylor gevraagd naar zijn vooruitzichten voor Bitcoin en het ecosysteem in de komende vier tot vijf jaar.

Saylor gaf eerst aan dat bitcoin sinds de vorige halving in 2020 volgens hem van een ‘’on-gereguleerde offshore activa’’ in een ‘’geïnstitutionaliseerde mainstream app’’ is veranderd. Saylor verwacht dat de adoptie zich op hoge snelheid voort zal zetten de komende jaren. Tegen het einde van 2024 zal bitcoin volgens hem een ‘’adolescente mainstream asset’’ zijn, waarbij hij wees op de groeiende vraag en het verminderde aanbod van bitcoin:

‘’Ik denk dat de komende 12 maanden groot zullen zijn. Omdat de vraag zou moeten verdubbelen of verdrievoudigen of misschien wel met een factor 10 stijgen; ergens tussen de twee en de tien. En de aanbod dat beschikbaar is voor de verkoop zal in april gehalveerd zijn.’’

Saylor doelt hiermee op de aanstaande BTC halving die de nieuwe in omloop gebrachte bitcoins halveert. Miners verdienen nu nog 6,25 BTC als block reward, maar vanaf april volgend jaar zal nog maar 3,125 BTC bedragen.’’

BTC ”coming out party’’

Saylor beschreef de komende twaalf maanden voor Bitcoin als zijn ‘’coming out party’’, waarbij de activa ‘’afstudeert en de echte wereld ingaat’’.

Saylor voorspelt dat de adoptie van Bitcoin zich de komende vier jaren uit zal breiden naar de grote tech-industrie en grote banken van over de hele wereld. Hij verwacht dat beide sectoren Bitcoin zullen integreren in hun producten en diensten.

Ook zei de Bitcoin-fanaat dat hij veel concurrentie verwacht tussen bedrijven als Apple en Meta Om BTC in handen te krijgen en uiteindelijk met grote winsten te verkopen.

Vorige week liet Saylor tevens een specifieke voorspelling los voor de piek van de bitcoin koers de komende bullmarkt. Hij denk dat BTC een gigantische stijging tot 350.000 dollar te wachten staat.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement