Max Max
19/04/2024 13:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2024 12:55

Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto

Foto: Shutterstock Generate

De bitcoin (BTC) halving komt nu toch echt heel dichtbij. Nog minder dan een dag en dan is het zover. Terwijl deze zeldzame gebeurtenis steeds dichterbij komt, biedt de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo een interessante welkomstbonus voor nieuwe gebruikers.

Lezers van Crypto Insiders ontvangen namelijk 10 euro gratis crypto naar keuze bij Bitvavo. Deze welkomstbonus kan geclaimd worden wanneer via deze link een nieuw account wordt aangemaakt.

Nog maar enkele uren tot de bitcoin halving

De bitcoin halving is de afgelopen tijd vaak in het nieuws voorbij gekomen. Dat is niet gek, het mechanisme wordt namelijk maar één keer in ongeveer vier jaar tijd geactiveerd.

Elke 210.000 transactieblokken wordt het aantal nieuwe bitcoins dat gemaakt kan worden, gehalveerd. De anonieme bedenker van het netwerk, Satoshi Nakamoto, heeft dit mechanisme met verschillende redenen in Bitcoin gebouwd.

Doordat er steeds minder nieuwe bitcoins in omloop komen, gaat dit inflatie van BTC tegen. Mocht de vraag gelijk blijven na de halving dan zou de crypto volgens de economische basisprincipes van vraag en aanbod een positieve stimulans kunnen krijgen. Disclaimer: De prijs van bitcoin is afhankelijk van een groot aantal factoren. Een stijging is dus zeker geen garantie.

Op basis van data van on-chain platform Glassnode blijkt dat het grootste deel van de prijsstijgingen rondom halvings plaatsvindt in de periode 30 dagen voor en 180 na de halving. Om precies te zijn ziet dat er als volgt uit.

Halving 30 dagen voor en na halving 30 dagen voor, 180 dagen na
2012 26,7% 1.091,8%
2016 2,5% 73,8%
2020 44% 116,7%
Gemiddeld 24,4% 427,4%

Hoe je 10 euro gratis crypto claimt bij Bitvavo

Terwijl het nog maar minder dan 12 uur duurt voordat de vierde halving plaatsvindt, biedt Bitvavo, in samenwerking met Crypto Insiders, nieuwe gebruikers een interessante welkomstbonus.

Nieuwe gebruikers krijgen de kans nu actie te ondernemen. Door een eenvoudige registratie kan iedere nieuwe gebruiker van Bitvavo €10 aan gratis crypto claimen, wat een directe kans biedt om betrokken te raken bij de cryptomarkt zonder voorafgaande investering.

Deelnemers hebben de vrijheid om deze bonus te converteren naar bitcoin of een andere crypto. Bitvavo ondersteunt meer dan 200 verschillende cryptocurrencies. Van cardano (ADA) tot shiba inu (SHIB), Bitvavo is hét cryptohandelsplatform van Nederland waar inmiddels meer dan 1 miljoen Nederlanders hun cryptozaken doen.

Met de bitcoin halving op komst biedt Bitvavo’s initiatief een unieke kans om deel uit te maken van een van de meest significante gebeurtenissen in de cryptowereld. Of je nu een ervaren crypto-investeerder bent of nieuw in de markt, dit is het perfecte moment om te beginnen of je portfolio uit te breiden op Bitvavo.

Pak 10 euro gratis

Wil je voordat je je registreert bij Bitvavo nog even alles rustig bekijken? Dat kan. Om meer te weten te komen over Bitvavo kun je op deze pagina onze Bitvavo review lezen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie