Timo Bult Timo Bult
16/04/2020 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2020 14:45

Bitcoin halving zal niet hetzelfde zijn als de voorgaande halvings

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving zal niet hetzelfde zijn als de voorgaande halvings

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Nog 26 dagen te gaan voordat de Bitcoin halving aanbreekt en velen verwachten dat de koers van bitcoin naar nieuwe recordhoogtes zal stijgen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de waarde van de moeder aller cryptocurrencies, net als met voorgaande halvings, zal stijgen
Na zowel de eerste als de tweede halving die Bitcoin meemaakte, steeg de koers aanzienlijk. Na de tweede halving bereikte bitcoin eind 2017 de befaamde $20.000. Volgens Roger Ver, bekend Bitcoin Cash (BCH) promotor, zal bitcoin zich anders gedragen dan na de voorgaande halvings. Ver geeft namelijk aan de de blokken op de Bitcoin blockchain meestal vol zitten, in tegenstelling tot tijdens de eerste en tweede halving.

Als de blokken vol zijn tijdens de halving zal een hoop van hashrate vergaan en opstopping van het netwerk ontstaan waardoor de fees omhoog zullen gaan en transacties onbetrouwbaar zullen worden.

Volgens Ver zal dit er toe leiden dat men zich bewust wordt van de tekortkomingen van Bitcoin en zal het mensen bewegen naar andere digitale activa. Niet geheel verrassend doelt Ver hiermee voornamelijk op Bitcoin Cash.
Ver legt uit dat veel altcoin-projecten het beter doen dan Bitcoin, en dat op verschillende vlakken. Zo zouden meerdere projecten betere resultaten boeken op het gebied van privacy, schaalbaarheid en transactiesnelheid. Bitcoin Cash komt hier beter uit de verf doordat transacties sneller verlopen en er meer transacties per seconde kunnen plaatsvinden.

Ik verheug me erop om meer privacy te realiseren voor Bitcoin cash gebruikers met de bitcoin.com wallet. En ik denk dat het een flink keerpunt gaat worden voor het ecosysteem.

Een recent onderzoek geeft aan dat Bitcoin Cash in feite minder goed presteert dan Bitcoin. Deze conclusie werd weerlegd door Ver, die beweert dat de onderzoeksdata is vergaard tijdens een stress test van het Bitcoin Cash netwerk.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie