Erik Juffermans Erik Juffermans
20/03/2024 16:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 15:49

‘Bitcoin heeft de aandacht gegrepen van de grote jongens’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin heeft de aandacht gegrepen van de grote jongens'

Foto: Miro Vrlik Photography/Shutterstock

Met de lancering van de Amerikaanse bitcoin (BTC) spot ETF’s lijken institutionele investeerders voor het eerst in de geschiedenis betekenisvol overstag te gaan en in bitcoin te investeren. Maar dit betekent niet dat alle traditionele financiële instituties deze stap al maken. De komende maanden zullen naar verwachting een hoop nieuwe institutionele spelers starten met het investeren in bitcoin.

Dit is pas het begin

Momenteel is het gros van de investeringen in de bitcoin ETF’s afkomstig van particuliere investeerders en geregistreerde investeringsadviseurs. Grote Amerikaanse brokers zijn dus nog niet eens van de partij. Denk hierbij aan vermogensbeheerders zoals Morgan Stanley, Wells Fargo en Merrill Lynch.

Bitwise is een van de uitgevers van de bitcoin ETF’s. De CIO van Bitwise, Matthew Hougan, zei tijdens een panel op dinsdag dat deze spelers de komende tijd zullen starten met het investeren in de ETF’s.

“Je kan het beste de huidige instroom zien als een kraan die voor 20 procent open staat. Er komt dus nog 80 procent aan, en dat proces zal voorlopig doorgaan.”

Aldus Hougan, die zegt dat hoe groter bitcoin wordt hoe meer liquiditeit het zal aantrekken.

“[Deze nieuwe spelers] raken alleen geïnteresseerd als een asset een bepaalde waarde heeft. Bitcoin profiteert dus van het ‘hoe groter het wordt, hoe aantrekkelijker het wordt’ voor deze nieuwe cliënten.”

De crypto sector verandert

Op hetzelfde panel sprak ook Tony Ashraf van Blackrock zich uit over de huidige stand van zaken. Hij zegt dat met de introductie van de bitcoin ETF’s en de rol die traditionele financiële instituties nu spelen de crypto sector aan het veranderen is.

“We zien vanwege de bitcoin ETF’s op een geheel nieuwe wijze een dualiteit tussen de traditionele financiële wereld en de crypto sector tot stand komen. Ik denk dat we in de toekomst meer van die samenkomst gaan zien gebeuren.”

Blackrock is met $10 biljoen aan assets in beheer het grootste investeringsfonds ter wereld. Ook is IBIT, het bitcoin ETF van Blackrock, veruit het populairste fonds onder de bitcoin ETF’s. Op dit moment heeft IBIT ongeveer $13 miljard aan assets in beheer en blijft groeien.

Momenteel zijn de bitcoin ETF’s samen goed voor ongeveer $50 miljard aan assets. Volgen Hougan van Bitwise zal deze hoeveelheid de komende jaren gaan toenemen tot honderden miljoenen dollars.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie