Erik Juffermans Erik Juffermans
12/12/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2022 19:05

Bitcoin heeft dieptepunt bereikt, zegt ex-Bitmex CEO Hayes

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin heeft dieptepunt bereikt, zegt ex-Bitmex CEO Hayes

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens voormalig CEO van BitMex, Arthur Hayes, bestaat er de mogelijkheid dat het ergste van de huidige crypto bearmarkt achter de rug is. Hij denkt dit omdat volgens hem alle entiteiten die failliet zouden kunnen gaan, inmiddels failliet zijn gegaan. Hij doelt hierbij vooral op FTX en Terra (LUNA).

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Failliete platformen verkochten agressief bitcoin

Hayes legt uit dat deze onverantwoordelijke partijen hun bitcoin (BTC) reserves verkochten in aanloop naar hun faillissementen. Dit agressieve verkopen van grote hoeveelheden bitcoin heeft de huidige koers omlaag gedrukt. Hij verwacht geen dergelijke situatie waarbij een grote entiteit wederom gedwongen wordt al zijn bitcoin reserves te verkopen.

“Als je naar de balans kijkt van deze entiteiten, dan is er geen bitcoin. Terwijl ze failliet gingen hebben ze de bitcoin verkocht. Tijdens de golf vlak voor het faillissement hebben ze dit gedaan.”

Hayes lichtte dit fenomeen in een blogartikel van 9 december toe. Hij zegt dat platformen hun bitcoin verkopen om faillissement tevergeefs voorkomen. Ook worden er leningen geliquideerd wat grote verkopen van bitcoin tot gevolg had.

Maakt crypto in 2023 een ommekeer?

Hayes kan niet met zekerheid zeggen dat alle bitcoin, die bijvoorbeeld FTX bezat, ook echt verkocht zijn. Maar volgens hem is de kans groot.

“Ik kan niet bewijzen dat alle bitcoin van deze gefaalde instituties daadwerkelijk verkocht zijn tijdens de meerdere crashes. Maar het lijkt erop dat ze hun best hebben gedaan om hun achterliggende waardes zo snel mogelijk te verkopen voordat ze failliet gingen.”

Hij denkt dus dat het ergste van de huidige bearmarkt achter de rug is. Voor de toekomst denkt hij dat 2023 wellicht al een voorzichtige stijging van de koersen kunnen bieden. 

“Ik verwacht dat ergens in 2023 de US treasury market niet meer zal functioneren vanwege het monetaire beleid van de Federal Reserve. Op dat moment denk ik dat de printer aangezet zal worden. Dan zullen bitcoin en andere assets stijgen.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement