Erik Juffermans Erik Juffermans
27/01/2024 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2024 12:51

Bitcoin heeft een zwaar jaar voor de boeg, voorspelt Bloomberg analist

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin heeft een zwaar jaar voor de boeg, voorspelt Bloomberg analist

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Vrijwel iedereen lijkt ervan overtuigd dat het een mooi jaar gaat worden voor bitcoin (BTC). Maar niet iedereen is het hier mee eens. Als het aan Mike McGlone ligt, analist van Bloomberg, kan dit jaar namelijk juist vies tegen gaan vallen voor bitcoin en de crypto sector. Dit heeft alles te maken met macro-economische factoren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Negatieve BTC voorspelling

De aanstaande bitcoin halving en de recent goedgekeurde Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijken het ultieme recept voor een fantastisch crypto jaar. Maar McGlone denkt hier anders over. Hij gelooft namelijk dat bitcoin het minder goed zal doen dat de aandelenmarkt, en dat goud uiteindelijk met de scepter zal zwaaien in 2024.

Een van de redenen hiervoor zijn volgens McGlone misplaatste verwachtingen over de dalende rente. Vrijwel iedereen verwacht dat de Amerikaanse Federal Reserve dit jaar de rentes zal laten dalen, wat tot een zogenaamd ‘risk-off’ milieu zal leiden op de financiële markten. Mensen die hierop inzetten zullen van een koude kermis thuiskomen, denkt McGlone.

“De Fed zal niet zo makkelijk de rentes laten dalen zoals ze in het verleden hebben gedaan. Dit komt omdat ze een hoop inflatie hebben gecreëerd door dit te gemakkelijk te doen.”

McGlone verwacht dat dit jaar de langverwachte recessie zijn aankondiging zal maken. En vooral bitcoin zal hieronder lijden. “Wanneer de aandelenmarkt omlaag gaat, dan gaat bitcoin nog meer omlaag,” aldus de analist.

McGlone zat er al vaker flink naast

Tijdens een recessie zullen financiële producten zoals goud en Amerikaanse staatsobligaties het daarentegen wel goed doen. De tijd zal leren of McGlone’s theorie gegrond is. De laatste jaren lijkt bitcoin echter steeds meer en ‘risk-off’ asset en inflatie hedge te zijn geworden. Dit houdt in dat bitcoin het ook bij macro-economische tegenwind goed doet.

Het verleden heeft overigens aangetoond dat McGlone het zeker niet altijd bij het juiste eind heeft.

Afgelopen augustus waarschuwde hij namelijk via X voor een grote crypto crash. De koersbewegingen van bitcoin zouden toen volgens hem erg overeenkomen met die van de Amerikaanse aandelenmarkt in 1930, die dat jaar bijna in waarde halveerde. Sinds augustus steeg de bitcoin koers echter van 25.000 dollar naar de recente piek van 49.000 dollar, een stijging van ongeveer 100 procent.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie