Kevin Schijven Kevin Schijven
13/02/2022 11:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2022 11:06

Bitcoin herstelt licht na pullback, meer volatiliteit staat op het menu

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt licht na pullback, meer volatiliteit staat op het menu

Foto: SvedOliver/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte begin dit weekend weer een dipje. De angst op de cryptocurrency-markt, die de afgelopen twee weken fors afnam, neemt ondertussen weer iets toe. We zien nog altijd een trend waarbij de oudere investeerders hun BTC stevig vasthouden, terwijl nieuwere investeerders een stuk terughoudender zijn en regelmatig uit paniek verkopen.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers maakt pullback

De bitcoin koers bereikte donderdag nog een piek van $45.700, het hoogst sinds begin januari. Dat was kort na een flinke bounce. Het leek er even op dat bitcoin de gevolgen van de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers van zich af zou schudden.

Echter begon de koers daarna toch fors te dalen en dat zette vrijdag voort. Zaterdag hield de koers nog stand boven $42.000, maar tegen het eind van de middag dipte bitcoin al even onder $42.000. Toen maakte bitcoin nog een kleine bounce, maar de $43.000 was weer terug omgeslagen van support naar weerstand.

Bitcoin werd op $43.000 afgewezen en kelderde even snel. Ditmaal maakte de koers een dip naar $41.900. Gedurende nacht kon bitcoin langzamerhand weer iets stijgen en de prijs komt op het moment van schrijven op $42.400 uit op Binance en €37.350 op Bitvavo.

Advertentie

Analisten verdeeld of koers nog verder dipt

Veel analisten waarschuwden al dat er veel weerstand zou zijn op $45.000 en dat kan leiden tot een pullback naar het gebied tussen $41.000 en $42.000. De publicatie van de inflatiecijfers droeg daar wellicht aan bij. Ook zien we de spanningen tussen Oekraïne en Rusland weer oplopen waardoor de financiële markten onrustiger worden. Het worden wellicht volatiele tijden aankomende week.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1492279267215958016

Buiten dat, zijn de meeste analisten bullish over de bitcoin koers, aangezien de on-chain gegevens er nog altijd zeer positief uitzien. Ondertussen heeft de zogeheten hash rate, of rekenkracht, van het bitcoin-netwerk een nieuwe all-time high bereikt. Later daarover meer op Crypto Insiders. Er is echter nog altijd een gebrek aan volume en zien we nog steeds geen FOMO zoals begin vorig jaar en eind 2017 het geval was.

De meningen lijken echter sterk verdeeld te zijn of dit de pullback was, of dat bitcoin toch eerst nog verder dipt. Mocht bitcoin nog verder dalen, dan ligt waarschijnlijk nu veel support tussen $38.000 en $40.000. Mocht bitcoin gelijk verder stijgen, dan moet eerst de $43.000 heroverd worden. Zodra bitcoin door $45.000 breekt, zien we wellicht de markt euforisch worden en de FOMO terugkeren. Desondanks liggen dan waarschijnlijk ook tussen $46.000 en $50.000 veel gebieden met flink veel weerstand.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie