Ivo Melchers Ivo Melchers
02/03/2023 12:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 12:30

Bitcoin herstelt van dip, veel altcoins nog altijd diep in het rood

Nieuws
Bitcoin herstelt van dip, veel altcoins nog altijd diep in het rood

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Nadat januari een uitstekende maand bleek te zijn voor bitcoin (BTC) en daarmee de gehele cryptomarkt, was februari allesbehalve vuurwerk. De bitcoin koers wist de afgelopen maand nog maar net in het groen af te sluiten. Desondanks hield bitcoin zich sterker stand ten opzichte van andere financiële markten.

Op zaterdag daalde bitcoin tot de $22.700, maar op het moment van schrijven staat de koers zo’n 3,8% hoger op $23.560, ongeveer 1% lager dan een week geleden.

De totale crypto marktkapitalisatie komt momenteel uit op $1,072 biljoen en de Fear & Greed Index komt uit op 50 (neutral).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin exchange Coinbase lanceert eigen blockchain

De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase lanceerde eerder deze week zijn eigen blockchain genaamd ‘Base’. Base is een layer-2 netwerk bovenop Ethereum (ETH) wat een veilige, goedkope en ontwikkelaar-vriendelijke manier moet bieden om decentrale apps (dApps) onchain te bouwen. Het nieuwe netwerk, wat gebouwd is met behulp van een toolkit voor het Optimism netwerk, moet meer dan 1 miljard nieuwe crypto gebruikers gaan aantrekken.

Advertentie

Solana opnieuw in de problemen

Het Solana (SOL) netwerk kampte zaterdag met problemen nadat validators tegenstrijdige transacties op de blockchain begonnen te zetten. Het netwerk verwerkte tientallen transacties per seconde, terwijl dit normaal maar liefst 5.000 zou moeten zijn. Solana staat inmiddels bekend binnen de crypto-wereld als een blockchain met regelmatige problemen. In 2022 onderging het netwerk namelijk tien significante storingen en 2023 is tot dusver dus ook niet probleemloos verlopen. Op zondag wist het netwerk een succesvolle herstart door te voeren door over te stappen op oudere software als tussenoplossing.

De oorzaak van de netwerkstoring is nog altijd een mysterie, maar de CEO en oprichter van Solana Labs, Anatoly Yakovenko, heeft inmiddels een verbeterplan opgezet om de stabiliteit van het netwerk te verbeteren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Polygon corrigeert na ontslagronde

Deze week kon je in het altcoin nieuws lezen dat Polygon Labs, het bedrijf achter het layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum, 100 werknemers op straat heeft gezet. Dit is ongeveer 20% van het algehele personeelsbestand. De MATIC koers daalde na de bekendmaking hiervan meteen met 5%. MATIC staat op het moment van schrijven op een koers van $1,24: ongeveer 10% lager dan een week eerder.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polkadot flink onderuit

Polkadot (DOT) is met MATIC het hardst onderuit gegaan in de afgelopen week wat betreft de top vijftien cryptomunten qua marktkapitalisatie. Zeven dagen geleden handelde DOT nog rond de $7,15, maar inmiddels staat de koers zo’n 9% lager op $6,48. Gemeten vanaf het hoogtepunt van $7,73 op 19 februari staat de koers op het moment van schrijven zelfs 13% onder water.

Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s
Internationaal hedgefonds onthult gigantische bezit in bitcoin ETF’s

Litecoin gaat tegen de wind in

Het digitale zilver, ofwel litecoin (LTC), is een van de weinigen grote cryptocurrencies die in het groen staat ten aanzien van een week geleden. Met de halving op komst weet de koers mooie prestaties neer te zetten. Sinds de jaarwisseling staat het momenteel namelijk met ongeveer 30% in het groen. In de afgelopen week is het met meer dan 3% gestegen, terwijl de rest van de cryptomarkt voornamelijk in het rood staat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Anycoin Direct geeft 10.000 dogecoin weg.

De Nederlandse crypto exchange Anycoin Direct geeft vandaag en morgen maar liefst 10.000 dogecoin (DOGE) weg. Het enige wat je hoeft te doen is je eenvoudig registreren en minimaal één trade te plaatsen. De DOGE tokens zullen worden verdeeld worden over drie winnaars, waarbij de eerste plek 7.000 DOGE ontvangt, de tweede plek 2.000 DOGE en de derde plek 1.000 DOGE. De gewonnen tegoeden zullen direct op je Anycoin Direct account worden gestort.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie