Timo Bult Timo Bult
13/12/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 13:05

Bitcoin hodlers blijven kopen en vasthouden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin hodlers blijven kopen en vasthouden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Waar de bitcoin (BTC) koers nog steeds consolideert, zien we ook dat het op het netwerk zelf enigszins tot rust is gekomen. In dit artikel lees je een aantal interessante tweets betreft on-chain data van Bitcoin.

Positieve signalen: Bitcoin whales halen $2,4 miljard van exchanges
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin netwerk komt tot rust

Te beginnen met het Bitcoin netwerk. Daar zien we dat het netwerk relatief rustig is geworden na een juist onrustig eerste helft van dit jaar. Het percentage van de inkomsten van miners die voortvloeien uit transactiekosten is gedaald tot 1,16%, een niveau dat 19 maanden geleden voor het laatst werd aangetikt. Een dergelijk laag percentage toont aan dat het Bitcoin netwerk simpelweg minder gebruikt wordt voor het doen van transacties.

BTC hodlers blijven hodlen

Daarentegen zien we dat ondanks het tegenvallende bitcoin koersverloop, de bitcoin hodlers blijven volhouden. Volgens data van on-chain analyseplatform Glassnode heeft de ‘BTC HODLer Net Position Change’ een maandelijks hoogtepunt bereikt. Deze grafiek toont hoeveel de posities van hodlers zijn gegroeid.

Er lijkt dus flink wat bitcoin gekocht te worden. Dit wordt onderschreven door data gedeeld door de Chinese crypto journalist Colin Wu. Hij laat zien hoe de bitcoins in bezit van de Purpose Bitcoin exchange-traded fund (ETF) tevens flink zijn gegroeid. Wu schrijft op Twitter:

“Volgens Glassnode is in december het aantal bitcoins in bezit van de Purpose Bitcoin ETF aanzienlijk toegenomen, van 24.632 naar 28.974, een stijging van ongeveer 4.342 bitcoins. Purpose Bitcoin ETF is ’s werelds eerste Bitcoin ETF in Canada.”

Nog een positief teken is het feit dat er vorige week $2,1 miljard aan bitcoin is weggestroomd bij exchanges. De aanname is dat deze bitcoins in externe wallets belanden om deze daar voor de langere termijn vast te houden. Over het algemeen een bullish teken.

Advertentie

Bitcoin kopen zet door

Ondanks dat de bitcoin prijs sinds begin november bijna 30% in de min staat, zien we hier en daar toch wat signalen dat er nog investeerders zijn die geloven in een herstel. Zo zagen we natuurlijk al El Salvador de dip kopen. Ook was de hashtag ‘Buythedip’ enorm populair ten tijde van de crash.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie