Timo Bult Timo Bult
28/11/2021 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2021 12:30

Bitcoin in nieuwe South Park aflevering, maximalisten niet blij!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin in nieuwe South Park aflevering, maximalisten niet blij!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zodra Bitcoin (BTC) in een aflevering van South Park voorkomt, weet je dat de adoptie van de cryptocurrency hard aan het toenemen is! De cryptocurrency kreeg een kleine rol in de recente aflevering “Post COVID.”

Bitcoin op weg naar nieuwe mijlpaal: 1 miljard gebruikers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

“Bitcoin ONLY”

De aflevering speelt zich 40 jaar in de toekomst af in een wereld na COVID. Volgens South Park zal de wereld tegen die tijd enkel bitcoin en een aantal geselecteerde cryptocurrencies accepteren voor het doen van transacties. Het is uiteraard aannemelijk dat de makers van het programma niet een serieuze voorspelling proberen te doen.

Desalniettemin krijgt bitcoin een rol. Zodra een van de personages Stan Marsh naar het motel “Super 12 Motel Plus” gaat om een kamer te boeken, is bij de kassa het bordje “Bitcoin ONLY” te zien. De receptionist vertelt Marsh:

Nu accepteren we natuurlijk alleen bitcoin en andere cryptovaluta, want, weet je, het is de TOEKOMST, we hebben allemaal besloten dat gecentraliseerd bankieren is opgetuigd, dus we vertrouwen meer op ‘fly by night’ Ponzi-schema’s.

Bitcoin maximalisten niet blij

En het is dat laatste zinnetje waar de Bitcoin maximalisten niet echt blij mee zijn. Bitcoin maximalisten zijn mensen die geloven dat Bitcoin de enige echte cryptocurrency is en uiteindelijk de enige crypto die nodig zal zijn in de toekomst. Kortom, volgens hun is bitcoin beter dan welke andere cryptocurrency dan ook.

En Bitcoin Ponzi fraude noemen is een gevoelig puntje. Ponzi fraude staat beter bekend als een piramidespel waarin investeerders steeds meer nieuwe investeerders moeten werven om hun investering te laten groeien. Bitcoin voldoet echter net zo goed aan de definitie van een piramidespel als goud en de euro dat doen.

Dat South Park Bitcoin een piramidespel noemt is dus waarschijnlijk gewoon een grap aangezien tegenstanders de cryptocurrency altijd op die manier proberen weg te zetten. Betalen we over 40 jaar alleen nog maar met bitcoin en andere crypto? Wat ons betreft is dat helemaal prima!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie