Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin is een snelgroeiend land in cyberspace met een populatie van soevereine individuen, aldus PlanB

De anonieme Nederlandse analist PlanB, vooral bekend van het toepassen van het stock-to-flow (S2F) statistisch model op bitcoin (BTC), deelt 7 september op Twitter een interessante vergelijking over de adoptie van de grootste cryptocurrency op de markt.

- Advertentie -

PlanB stelt dat bitcoin een snelgroeiend land is in cyberspace met een populatie van 3 miljoen mensen die gezamenlijk meer dan $200 miljard bezitten. In andere woorden: het aantal wallet adressen met ten minste 0,1 BTC is volgens gegevens van Glassnode voorbij de 3 miljoen gestegen en de totale marktkapitalisatie van bitcoin staat momenteel op ongeveer $200 miljard.

Twitteraar Croesus gaat een stapje verder en past dit toe op de innovatietheorie van Rogers (Diffusion of Innovations). Deze theorie splitst de adoptie van een nieuw product op de markt op in vijf fases. Volgens Croesus staan we pas helemaal aan het begin van de eerste fase. We zijn dus nog niet eens in de early adopters fase, maar pas in de innovators fase. PlanB meldt dat hij het hiermee eens is:

PlanB was ook nog even kritisch over zogeheten central bank digital currencies (CBDC’s). Dat zijn stablecoins uitgegeven door een centrale bank. PlanB zegt dat hij geen overheidsgeld of geld van een centrale bank wil hebben. Deze kunnen namelijk in waarde verminderd worden en geconfisqueerd worden wanneer ze willen, aldus de analist.

PlanB zei onlangs dat de koers van bitcoin nog steeds het S2F model volgt. Het model voorspelt een prijs van maar liefst $288.000 in enkele jaren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.958,24 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.958,24 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...